Kıdem Tazminatı ile İlgili Yapılan Haber Yalan! Tüm Vatandaşların Hakları Saklı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilere kadro düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Sarıeroğlu: Sorun Olmaması için Sürekli Çalışıyoruz!

Uzun dönemdir beklenen düzenlemenin tarihi bir çalışma ile geçen sene tamamladığını söyleyen Bakan Sarıeroğlu, 24 Aralık 2017 tarihinde KHK’nın çıktığını, dün itibariyle de emekçilerin başvurularını vermeye başladığını, çalışmaların 4 aşamada yapıldığını, taşeron tanımı içerisinde kim varsa dahil edildiğini söyledi.  Süre kısıtlaması konulmadan tüm personel alımları kapsamında hizmet alımı ihalelerinin de söz konusu kapsam içinde yer aldığını söyleyen Bakan Sarıeroğlu, 450.000 kişinin sürekli işçi kadrosuna dahil edildiğini, 2. aşamasının ise belediye, belediye şirketlerinde ve il özel idarelerinde çalışanların bulunduğunu, toplamda 1 milyon 20 bin kişinin kadrolara geçtiğini, 4C statüsünü kaldırdıklarını, ufacık bile problem oluşmaması adına sürekli olarak çalışma içinde bulunduklarını söyledi.

Bakan Sarıeroğlu: Kıdem Tazminatı ile İlgili Yapılan Haber Yalan! Tüm Vatandaşların Hakları Saklı!

İşçilerin lehine bir bakış açısı ortaya koyduklarını söyleyen Bakan Sarıeroğlu, haberlerde üç kefil şartının istendiğinin söylendiğini, güvenli olması adına imza aldıklarını, kefil istenmediğini söyledi. Yine haberlerde kıdem tazminatlarının yandığına dair söylemlerin olduğunu söyleyen Bakan Sarıeroğlu, kıdem tazminatının iş kanunu kapsamında düzenlendiğini, bu nedenle de KHK’da yer verilmediğini, vatandaşların son çalıştıkları iş yerlerinden kıdemlerinin geçeceğini, geçmiş dönemde en son çalıştıkları idaredeki süreleri geçiş olduktan sonra dahil edileceğini, kıdem tazminatı haklarının saklı olduğunu söyledi.

Yapılan düzenlemelerde çalışanlarının da rızasının gözetildiğini söyleyen Bakan Sarıeroğlu, taşeronların kadroya geçmişlerinde kıdem tazminatı haklarının yanmayacağının öncesinde belirtildiğini, fakat son zamanlarda gündemde bunun aksinin sürekli olarak belirtildiğini söyledi.