Koç Holding Teknoloji İştirakine Hollandalı Ortak Alıyor!

Türkiye’nin en köklü şirketleri arasında yer alan Koç Holding, teknoloji alanında hizmet veren şirketlerin satışlarını yapmaya devam ediyor.

Koç Holding, 2006 yılı itibariyle teknoloji alanında sahip olduğu şirketleri satmaya başlamıştı. İlk olarak Biletix’i ABD merkezli Ticketmaster’a satan şirket, bir sonraki yıl da GVZ’nin satışı için Sestek ile anlaşmıştı. 2011 yılında Koç.Net’i Vodafone’ye satan şirket, 2013 yılında da çağrı merkezi ve veri depolama şirketi olan Callus Bilgi ve İletişim Şirketi’ni Comdata’ya satmıştı. Şirketin satışı için gündeme gelen teknoloji şirketi ise Ingage Dijital Pazarlama şirketi oldu. Koç Holding Ingage’nin yüzde 50’lik kısmının satışı için Hollanda merkezli bir şirket ile anlaştı. Rotterdam merkezli olan Russel Square Holding BV adlı şirket, Ingage Dijital Pazarlama’nın yarısını almak için görüşmelere başladı.

2010 yılında kuruluşunu gerçekleştirmiş olan Hollanda’da Rotterdam merkezli Russell Square Holding BV adlı şirket, Koç Holding ve iştirakleri olan Temel Ticaret Yatırım ve Zer Merkezi Hizmetleri şirketlerinden de hisse satın almayı hedefliyor. Alınacak yüzde 50’lik hisse diliminin içerisinde Koç ailesinin üyeleri de yer alırken, satışın ne zaman tamamlanacağı konusunda herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadı.

Ingage Dijital Pazarlama Hizmetleri isimli şirket, reklam ajansları tarafından yürütülen faaliyetleri, medya seçimi, reklam tasarımı, söz yazımı, senaryo yazımı, reklam ürünlerinin sunumu gibi alanlarda faaliyet verirken, hisse alınacak olan Zer Merkezi Hizmetleri, 2003 yılında Beko Ticaret A.Ş. altında faaliyetlere başlayıp, 2007 yılın Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş. adıyla değişmiş, birçok toplu satın alıma da imza atmıştı.