Müşteri Memnuniyeti Derken Müşterisiz Kaldılar!

Malatya’da taksici esnafı, sahip oldukları otomobilleri satarak lüks arabalar satın alıp, bu araçları taksiye dönüştürdü. Bir ticari taktik olarak uygulanan bu yöntem sonrasında taksi sahipleri neredeyse kontak açmadan gün kapatmaya başladı.

Malatya’da toplamda 2 bin 500 adet taksici bulunuyor. Bu taksi şoförlerinden 600’ü, taksiciler için uygulanmakta olan ÖTV muafiyetinden faydalanarak sahip oldukları araçları yenileyip, sıfır lüks marka araçlardan satın aldılar. Taksi duraklarında sıfır model otomobilleri gören vatandaşlar ise, bu araçların daha yüksek tarifeden hizmet verdiğini düşünerek eski model taksilere binmeyi tercih ediyorlar. Bu durum karşısında hayal kırıklığı yaşayan taksi esnafı ise neredeyse kontak açmadan günü kapatıyor. Sıfır model ve lüks olan yeni ticari taksiler, vatandaşı hem şok ediyor, hem de pahalı olma düşüncesi sebebiyle uzak durmalarına sebep oluyor.

ÖTV Muafiyetinden faydalanarak piyasa değeri 225 bin Türk Lirası olan lüks bir otomobili 140 bin Türk Lirası’na satın alan bir taksici, bu durumu faydaya dönüştürerek, müşterilerin rahat etmesi ve daha çok tercih etmesi için böyle bir yöntem izlediklerini ifade etti. Lakin vatandaşların lüks taksileri görünce şaşırdığını ve yüksek fiyat uygulaması olduğunu düşünmesi sebebiyle binmemesiyle karşılaştıklarını ifade eden taksici, 4 kişinin bir otobüse ödediği ücret ile aynı fiyata taksiyle istedikleri yere daha konforlu gidebileceklerini belirtti.

Taksi ulaşımının halen daha pahalı sanıldığını ifade eden taksi sahibi, vatandaşlarda taksiye binme kültürünün olmadığını, taksinin halen pahalı sanıldığını, bir de üstüne lüks araç görünce vatandaşların “bunu nasıl ticari taksi yaparsın?” diye sorduğunu ifade etti.