Sakarya’ya Müjdeli Haber Geldi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Sakarya’ya 80 milyon lira değerinde 21 tane tesisin töreninin yapılacağını, törende kendisinin de bulunacağının haberini bildirdi.

Bakanlıktan yazılı açıklama geldi. Gelen açıklamaya göre Sakarya Programına ilişkin olarak Sakarya’da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafınca yapılacak 25 tesis ile birlikte Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafınca yapılacak olan bir tesisin temellerini Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu atacak. Sakarya’da düzenlenecek olan temel atma töreni ile birlikte  toplamda 218 milyon lira değerindeki 26 tesisin temeli atılacak. Sonrasında ise ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu vatandaşlar ile bir arada bulunacak.

Toplu temel atma töreni Sakarya Demokrasi Meydanı’nda düzenlenecek.  Düzenlenecek törende Bakan Veysek Eroğlu, Devlet Su İşleri tarafından inşası yapılacak olan Pamukova Çilekli Barajı, Pamukova Turgutlu Göleti, Merkez Beşevler Barajı, Kaynarca Topçu Göleti, Geyve Doğantepe Barajı, Söğütlü Kantar Göleti, Merkez Kışlaköy Göleti ve Merkez Elmalı Göleti olmak üzere toplamda 6 tane sulama tesisinin temellerini atacak. Bunlara ek olarak Eroğlu, 11 tane taşkın koruma tesisi ile birlikte Orman Genel Müdürlüğü  tarafınca yapılan ağaçlandırma ve ormancılık çalışmaları altında yapılacak 1 tane tesisin temelini atma işlemini gerçekleştirecek.

Temel atma töreni bitiminden sonra Bakan Veysel Eroğlu, gelir tür sertifikası kapsamında Sakarya’daki 15 aileye ve Orköy sertifikası kapsamında 18 aileye sertifika verecek.

Sakarya’da temelleri atılacak olan yapılar ile birlikte 34 bin dekar büyüklüğünde olan zirai arazi suya kavuşacak.