Temmuzda En Çok Tercih Edilen Otomobil Renault Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından temmuz sonu trafiğe kayıtlı olan araçların istatistikleri açıklandı. Buna göre temmuz dönemi sonunda trafiğe kayıtlı olan araç sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 4,45 oranında yükseldi ve 22 milyon 731 bin 759 seviyesine yükseldi.

Trafiğe kayıtlı olan araçların otomobil olan kısmını yüzde 54,3’ü oluştururken, kamyonetler yüzde 16,4’ünü, motosikletler yüzde 14’ünü, traktörler yüzde 8,2’sini, minibüsler yüzde 2,1’ini, otobüsler ise yüzde 1’ini oluşturdu. Aynı dönemde trafik kaydı yapılan araçlar içerisinde otomobil yüzde 58,2 oranıyla ilk sırada bulundu. Toplam trafik kaydı yapılan araç sayısı ise 96 bin 562 olarak açıklandı.

En Çok Tercih Edilen Renault

Temmuz döneminde trafik kaydı yapılan otomobillerde ilk sıranın sahibi ise yüzde 17,9 ile Renault oldu. Devamında ise yüzde 9 ile Volkswagen yer alırken, Hyundai yüzde 8,2 ile üçüncü sırada, Fiat yüzde 8 ile dördündü sırada, Dacia ise yüzde 6,6 ile beşinci sırada bulundu. Devamında ise Honda, Opel ve diğer otomobil markaları yer aldı.

Hyundai’nin Payı Arttı!

Geçen sene aynı dönemde trafik kaydı en çok yapılan otomobil içerisinde en yüksek payın sahibi yüzde 18,3 ile Renault olmuştu. Aynı dönemde Volkswagen’in payı ise yüzde 11 olarak açıklanmıştı. Söz konusu otomobil markalarında meydana gelen düşüşe karşın Hyundai geçen sene yüzde 7 olan payını yüzde 8,2’ye taşıdı. Renault ise şubat döneminden bugüne kadar birincilik yerini korumaya devam etti.