THY Son Zamanların Rekorunu Kırdı!

Türk Hava Yolları açıklama yaptı. THY’nin yolcu doluluk oranı bu yılın ocak ayında geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığı zaman yüzde 7,3 puan değerinde artış meydana geldi ve bu artış ile yüzde 79,8 seviyesine yükseldi. Bu veri ile THY son zamanların en yüksek rakamına ulaştı.

Yapılan açıklamaya göre, kapasitenin yani arz koltuk kilometrenin yüzde 17,1’lik artış gösterdiği söz konusu dönemde toplam doluluk 2017 yılının aynı dönemi ile kıyaslandığı zaman yüzde 7,3 puan arttı. Dış hattaki dolulukta benze şekilde artış gösterdi. Bu artış yüzde 7,5 puan olup, artışla birlikte yüzde 78,6 seviyesine çıktı.

THY’den Bir İlk!

Geçen yılın temmuz ayında başlayan talepteki çift haneli hızlı artış yüzde 28,9’a tekabül etti ve bu artış bu yılın ocak döneminde de devam etti. Taşınan yolcu sayısı geçen yılın ocak dönemi ile kıyaslandığı zaman yüzde 36,6 oranında yükseldi ve 5,7 milyon yolcu sayısına çıktı. Bunun sonucunda THY, tarihte ilk kez ocak döneminde 5 milyon yolcu rakamına kadar çıktı.

Dıştan dışa transfer yolcu yani transit yolcu hariç tutulduğu zaman yurt dışı yolcu sayısında toplamda yüzde 44,6 oranında artış meydana geldi. Yine aynı dönemde taşınan kargo ile posta hacmi ise 2017 yılının aynı dönemi ile kıyaslandığı zaman yüzde 33,5 oranında yükseldi. Kargoda meydana gelen söz konusu artışa en fazla katkı sağlayan bölgeler ise Orta Doğu (yüzde 44,9), iç hatlar (yüzde 43,5) ve Avrupa (yüzde 39,3) oldu.

Ocak döneminde geçen yılın aynı zamanına kıyasla tüm bölgelerde yolcu doluluk oranı da artış gösterdi. Bu Kuzey Amerika’da 13,3 puan olurken, Orta Doğu’da 10,7 puan, Orta ve Güney Amerika’da ise 8,5 puan olarak gerçekleşti.