Türk Hava Yollarından Yolculara Laptop!

Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’de Türk Hava Yolları ile yapılan uçuşlar ile ilgili uygulanan elektronik cihaz yasağına çözüm olarak yolcularına dizüstü bilgisayar dağıtımı yapma uygulamasına geçiyor.

CNN Türk’ün Ankara Temsilcisi Hakan Çelik ile görüşen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, önümüzde haftadan sonraki uçuşlarda, business class olan tüm yolculara diz üstü bilgisayar vereceklerini aktardı. Aynı zamanda ekonomi sınıfı yolcularına ücretsiz wifi sunulacağını belirten Aycı, wifi hizmetinin önceki dönemlerde ekonomi sınıfı yolculara belirli bir ücret karşılığında sunulduğunu aktardı.

Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere tarafından alınan karara Türk Hava Yolları ve körfez taşıyıcı firmaların pastadan aldıkları payın büyümesinin de etkisi olduğunu düşündüklerini belirten Aycı, İstanbul’dan Avrupa aktarmalı olarak gerçekleşen Amerika Birleşik Devletleri uçuşlarında herhangi bir yasak yok iken, Türkiye’den gerçekleşen direkt uçuşlar için bu önlemlerin alındığını aktardı. Durumun anlaşılmasının oldukça zor olduğunu belirten Aycı, tomografi gibi, yeni nesil tarayıcıların kullanımı konusunda hazır olduklarını belirtirken, yolcuların konforu için önemli önlemler aldıklarını belirtti.

Yolcuların bahsi geçen ülkelere yaptıkları yolculuklarda cep telefonundan daha büyük boyuttaki teknolojik cihazların yolculardan teslim alınıp, önce salınıp, sonra da özel kutularda muhafaza edildiğini belirten Aycı, seyahat bitiminde de yolculara cihazlarının tekrar teslim edildiğini aktardı.

Aycı, aynı zamanda teknolojiye önemli bir yatırım bütçesi ayırdıklarını aktardı. Hava limanının açılması anından sonra yolcuların kapıdan yapacakları girişlerden sonra, akıllı cihazlar üzerinden taranacağını aktaran Aycı, yakın bir zaman diliminde özel bir navigasyon programını da sisteme dahil edeceklerini aktardı. 6 büyük hava limanı içerisinde istediğiniz noktaya gidilebileceğini belirten Aycı, yenilikleri yakından takip ettiklerini ve Premium bir havayolu klasmanın oldukları için müşterilerine kusursuz hizmet sunduklarını aktardı.

2016 yılı için “fırtına” betimlemesini yapan Aycı, 2015 yılının sonu itibariyle Rusya ile yaşanan olaylar sonrasında sektörde kriz başladığını belirtti. 30 uçağın yerde kaldığını belirten Aycı, 2017 yılının ilk çeyreğinde hızlı bir ivme ile yeniden büyümeye başlanıldığını aktardı. Nisan ayı itibariyle yerde kalan 30 uçağın tekrar uçuşlara başlamış olduğunu belirten Aycı, ikinci çeyrek için herhangi bir rakam paylaşmazken çift haneli bir büyüme kaydettiklerini aktardı.

Türk Hava Yolları’nın en büyük darbeyi 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin olduğunu belirten Aycı, bu girişim yaşanmamış olması halinde Türkiye’nin şu anda Sydney’e, Mexio City’e, Cancun’a yeni hatlar açılma potansiyelinin olduğunu belirtti. Aynı zamanda A350 ve 787-9 gibi yeni nesil olan yolcu uçaklarının siparişlerini geçebilecek pozisyona ulaşabileceklerini aktaran Aycı, zorlu sürecin THY çalışanlarının özverisi sayesinde güvenli bir şekilde aşıldığını aktardı.

Amerika Kıtası’nın genelinde hızlı bir büyüme ivmesi yakaladıklarını aktaran Aycı, Amerika’da özellikle Atlanta ve Miami bölgelerinde güç kazandıklarını aktardı. Yakın dönemde Bogota – Panama ve Küba – Caracas hattının açıldığını belirten Aycı, Çin, Japonya ve Kora hattının da toparlanma evresinde olduğunu belirtti.

Türk Hava Yolları, 17 Temmuz tarihinde de Tayland’ın Phuketi’ye seferleri başlatacağını aktarırken Rusya’da verimsiz iki noktanın uçuşlarının kapatıldığını, daha çok yolcu potansiyelinin olduğu iki nokta için yeni uçuşların açıldığını aktardı.