TÜDER Başkanı Küçük: Banka ve Mağazalar Vatandaşları Para Puan Bilgilendirmesi Yapmalı!

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, vatandaşlara kredi kartları ve bazı mağaza kartlarında biriken puanlarını kullanmaları için uyarıda bulundu.

Bankaların alışverişleri daha cazip kılmak, kartların daha fazla kullanılmasını sağlamak için para puan kampanyaları başlattıklarını söyleyen Küçük, aynı zamanda da bir takım promosyonlar yaptıklarını, sektör kapsamında genel olarak tüm bankaların bu tarz uygulamalarının bulunduğunu, ancak söz konusu promosyonlar kapsamında kartlardaki yüklemelerin yıl sonunda silinebilindiğini, vatandaşların bu konuda dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi.

Bankalar bazı kredi kartlarına ve bazı mağazalarda kendi özel kartlarına, yapılan alışveriş sonrasında puan yüklediklerini, bu yüklenen puanların bir sonraki alışverişlerde para olarak kullanılabilindiğini söyleyen Küçük, ancak yüklenen söz konusu para puanların yıl sonu geldiğinde silinebilindiğini, bazı bankalar ile mağazalar bir sonraki yıla devrettiğini, bu nedenle de vatandaşların kartlarını ve puanlarını kontrol etmelerini söyledi.

Vatandaşların mağdur olmaması için ikazlarda bulunan Küçük, kişilerin ilk olarak kartlarında para olup olmadığını kontrol etmelerini sonrasında ise ilgili banka ya da mağaza ile görüşerek yıl sonunda silinip silinmediğini öğrenmeleri gerektiğini, eğer siliniyorsa da ihtiyaçları doğrultusunda kullanmalarını söyledi.

Banka ve Mağazalar Vatandaşları Bilgilendirmeli!

Vatandaşların hak ettikleri para puanları ile ilgili banka ve mağazaların vatandaşları bilgilendirmesi gerektiğini söyleyen Küçük, vatandaşların bunları kazandığını, onların hakkı olduğunu ve istedikleri zamanda da kullanmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca söz konusu para puanların yıl sonunda silinmemesi gerektiğini söyleyen Küçük, siliniyorsa da sms ya da mail aracılığı ile bilgilendirmelerin yapılması gerektiğini belirtti.