Türkiye İçin Tanıtım Çalışmaları Başladı! 2 Bin Kişi Görevlendirilecek!

Geçtiğimiz yıl yaşanan içsel ve dışsal faktörler turizm sektörünü olumsuz anlamda etkilemişti. Bu süreç içerisinde bu yıldan itibaren başlanmak üzere Türkiye’nin tanıtımlarının en iyi ve en doğru şekilde yapılması planlanıyor.

Geçtiğimiz yıl turizm sezonunun yaşanan pek çok olumsuz gelişmeden olumsuz bir şekilde etkilenmesi zor anların yaşanmasına neden oldu. Bu yıl yapılan çalışmalar ve verilen destekler sonrasında turizm sektörü geçen yıllara göre oldukça hızlı bir giriş yaptı. Hala yeterli seviyeye gelmediği ifade edilmesine rağmen iyi bir başlangıcın yapılması turizm sektörüne yönelik ortaya çıkan endişelerin son bulmasını sağladı.

Turizm sektörünü bu yıl ve gelecek yıllar olmak üzere hareketlendirebilmek için farklı ülkelerde ülkenin tanıtımının en iyi şekilde tapılması adına yeni tanıtım çalışmaları yapılacak. Kurulacak olan tanıtım ofislerinin 130 farklı ülkede aktif bir şekilde görev alması bekleniyor. Çalışacak personeller için şimdiden belirleme başlandı. Bu süreçte toplam 2 bin 200 personelin çalışması planlanıyor. Turizm değerleri hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılarak yabancı vatandaşların kafalarında oluşan kötü imaj silinecek.

Fuarların bu konudaki büyük bir şans olabileceği değerlendirildiği için daha fazla kişiye ulaşmak içinde bir yol olması bekleniyor. Türkiye’nin tarihi, doğal güzellikleri, kültürleri hakkında yapılacak tanıtımlar sonrasında reklam çalışması ile turizm gelirlerinin artırılması planlanıyor. Online olarak kaliteli bir hizmet planlandığı için öncelikli olarak 10 farklı dilde hazırlanacak sitelerle birlikte potansiyel hedef kitlesinin tamamen değiştirilmesi planlanıyor. Hazırlanacak web sayfaları ile gerekli tanıtımlar kalıcı bir şekilde internet üzerinden de yapılacak.