Petrol Devlerinden Elektrikli Araçlara Savaş!

Son dönemlerde artan elektrikli araçların sayısı dünyaca ünlü petrol devleri arasında çeşitli tartışmaların yaşanmasına neden oldu. Bu süreçte petrol devleri arasında yeni görüşmeler başlatıldı.

Daha temiz ve korunaklı bir çevre için son dönemlerde çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar çerçevesinde dizel ve benzinli araçların kullanımını engellemek onu yerine çevreye daha az zarar verdiği ve daha az maliyetli olan elektrikli araçların üretiminin teşvik edilmesi için pek çok ülke tarafından konu geniş bir şekilde ele alındı. Bu süreçte 2040 yılına kadar elektrikli araç üretiminin gündeme geleceği ve bu çerçevede benzinli ve dizel araçların pabucunun dama atılacağı ifade edildi.

2040 yılında planlandığı gibi elektrikli araç kullanımının artması halinde bazı araştırmalar yapıldı. Bu araştırmalara göre günlük petrol ihtiyacının bu süreçte 8 milyon varile kadar düşürülebileceği öğrenildi. Bu durum ciddi bir sorun olarak düşünüldüğü için özellikle petrol devi ülkelerin bazı endişeler yaşamalarına neden oldu. Özellikle İran ve Irak arasında yapılan son görüşmelerin büyük bir kısmının bu süreçte petrol üretiminin artırılması ve kullanım alanlarının kısıtlanmaması için gerçekleştirildiği belirtildi. Yapılan çeşitli haberler doğrultusunda petrol devlerinin elektrik sıkıntısı içerisine girdiği ve bir anlamda kendilerini elektriğin çarptığını ifade eden yazılar paylaştılar.

Petrol üreticileri tarafından elektrikli araç sisteminin çok ciddi bir sorun olarak görülmeye başladığı tespit edildi. Bu durumda 2040 yılından itibaren günlük petrol üretiminin düşmeye başlayacağı, ülkelerin gelir kaynaklarının da bu süreçte azalabileceği tehlikesi ortaya çıktığından dolayı dev ülkelerin aralarında yaptıkları görüşmeler sonrasında bu durumu engellemeye çalıştıkları belirtildi.