Türkiye Termal Turizmdeki Payını 15 Milyar Dolar’a Çıkartabilir!

Türkiye, termal turizmden elde edeceği kazancın 15 milyar Dolar seviyesine çıkmasını hedefliyor.

Türkiye, Avrupa’da ilk, dünyada ise yedinci sırada yer aldığı termal kentler sayesinde, sektörden elde edeceği payı büyütmeyi hedefliyor. Kür Merkezleri Derneği Genel Sekreteri Dr. Ilgaz Nacakoğlu tarafından yapılan açılamaya göre Türkiye’de bin 100’e yakın termal kaynağın bulunduğunu, 264 adet ruhsatlı kaplıca tesisinin ve 500 civarında termal su imkanının bulunduğunu, Türkiye’nin bu rakamlar eşliğinde Dünya genelindeki termal zenginlik açısından en iddialı ülkeler arasında yer aldığını ifade etti.

Termal turizm merkezinde, yatak kapasitesinin yükseltilmesi, tesislerin daha uygun fiyatlarla hizmet olanağı sunan kampanyalar sunması ile birlikte müşteri portföyünün giderek genişlediğini ifade eden Nacakoğlu, Türkiye’nin hamam kültürü ile tanındığını, kalıca şifası bir süre öncesine kadar unutulmuş olduğunu, insanların modern tıp eşliğinde ilaç tedavisini tercih etmeye başladığını, yakın dönemde yaşanan gelişmeler doğrultusunda kaplıcaların tekrar odak noktası olmaya başladığını ifade etti.

Kaplıcalardan faydalanma yaş aralığının giderek gençleştiğini ifade eden Nacakoğlu, insanların artık kaplıcaları sadece tedavi için değil, stres atmak, dinlemek için de tercih etmeye başladığını, yaz turizmi ile iddialı olan bölgelerde yer alan tesislerde hizmete giren SPA merkezlerinin yoğun bir ilgi ile karşılaştığını ifade etti.

Türkiye’nin Avrupa merkezli en fazla termal kaynağa sahip ülke konumunda olduğunu, bu sayede pazar payının büyütülerek yıllık 15 ila 20 milyar Dolar’lık bir aralığa yükselmenin ana hedef olarak bulunduğunu, bu hedef için termal tesislerin yeterli olmayacağını, termal kentlerin hayata geçirilmesinin gerektiğini ifade etti.