Vestel 3. Havalimanını Aldı

Dünya genelindeki en büyük havalimanı projesi olarak tarihe geçecek olan İstanbul 3. Havalimanı projesinde, tüm uçuş bilgilendirme ekranları için geçerli olan Vestel teknolojisi kullanılacak.

2018 yılı içerisinde ilk çeyreği içerisinde birinci etabının devralınmasının planlandığı İstanbul 3. Havalimanı projesi için gerçekleştirilen bilgilendirme ekranı projesini kazanan Vestel, tüm bilgilendirme ekranları için geliştirdiği sistem ile uçuş saatleri, kapı numaraları ve kontuar bilgilendirmeleri aktarılacak.

Vestel Şirketler Grubu’nun İcra Kurulu Başkanı olan Turan Erdoğan’ın yaptığı açıklamada düzenlenen ihaleyi Vestel’in kazandığını bildirirken, uzun bir süreç içerisinde geliştirilen Vestel Teknoloji Çözümleri adlı iş ortakları ile birlikte Vestel City’de gerçekleştirilen, tasarlanan ve üretimi yapılan dijital ekranlar ile hizmet verileceğini aktardı.

Erdoğan, yaptığı açıklamada elde ettikleri bu başarının hem dijital ekran çözümleri konusunda, hem de havacılık sektörü içerisinde olan iddiaları konusunda önemli bir gösterge olduğunu belirtirken, 350 farklı noktadan İstanbul 3. Havalimanı’na gerçekleştirilecek olan uçuşların tamamında bilgilendirme ekranı olarak Vestel hizmetinde olacağını belirtti.

Uçuş sektörüne özel olarak tasarlanan endüstriyel bir ürün olan ekranlar, hem uçuş saatlerini, hem kapıyı, hem de kontuar bilgilerini yolculara ve yolcu bekleyenlere kesintisiz olarak aktaracak.

Vestel Şirketler Grubu’nun İcra Kurulu Başkanı olan Turan Erdoğan, kazanılan bu ihalenin Vestel ürünlerine yönelik bir güvenin göstergesi olduğunu belirtirken, aynı zamanda bir başarı olarak yorumladı.

İstanbul’da inşaatına devam eden 3. havalimanı projesinin gelen ve giden uçuşlar hakkında tüm bilgileri yayınlamak için kullanılacak monitör ve ekranlarda Vestel teknolojisinin imzası olacak.