Edebiyat Dünyası’nın İhracat Şampiyonluğu Ödülleri Dağıtıldı

Elektrik, Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği tarafından her yıl düzenlenen “İhracat Başarı Ödülleri” bu yıl da düzenlenerek, ödüller sahipleri ile buluşturuldu.

2016 yılına ait İhracat Başarı Ödülleri, geçtiğimiz günlerde yapılan törenle birlikte sahiplerini buldu. Dizi kategorisi içerisinde en çok ihracatı gerçekleştirilen Türk dizisi olarak Paramparça isimli dizi seçilirken, en çok kitabı ihraç edilen yazar ise Ahmet Hamdi Tanpınar oldu. 2016 yılı içerisinde 12 farklı dile çevrilen Ahmet Hamdi Tanpınar’ın kaleme almış olduğu Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Huzur ve Beş Şehir gibi eserleri başta olmak üzere toplamda 56 eseri günümüze kadar 23 farkrlı dile çevrilerek okurları ile buluşturuldu. Ünlü şair ve romancı merhum Ahmet Hamdi Tanpınar adına hazırlanan ödül için, yeğeni ve varisi olan Meliha Büyükçelebi alırken, Tanpınar adına teslim aldığı bu ödülün büyük bir onur ve gurur kaynağı olduğunu belirtti.

TEF Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemel Ebiçoğlu, geçtiğimiz dönem içerisinde yaşanan olumsuzluklara rağmen 2017 yılının umutlu bir beklentiye sebep olduğuna değinirken, özellikle hizmet sektörü içerisinde gerçekeleşen ihracatın daha da artmasının ön görüldüğünü aktardı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, Türk dizilerinin hem ihracata, hem de edebiyata olan katkısının altını çizerken, 2023 yılına kadar hizmet sektöründeki ihracatın 150 milyar Dolar olarak hedef belirtildiğini belirtti.

2016 yılı içerisinde yaklaşık 10,2 milyar Amerikan Doları tutarında ihracat hacmi ile birlikte elektrik, elektronik ve hizmet sektörleri içerisinde ihracat şampiyonu olarak Vestel ödülünü almış oldu. Vestel’in sektör içerisinde ihracat birinciliğini alması sonrasında ikinci sırada Arçelik yerini almış oldu. Üçüncü olarak ise BSH Ev Aletleri olarak gerçekleşirken, beyaz eşya sektöründe en çok ihracat yapan firma Arçelik, Vestel ve BSH Ev Aletleri sıralamasına sahip oldu.