Ek Kredi Kartı Borcunu Kim Öder?

Günlük hayatımızda yaptığımız harcamaların gerek peşin ödemesini, gerekse taksitli ödemesini önemli ölçüde rahatlatması sebebiyle kredi kartları oldukça yaygın bir kullanıma sahip olmaya başladı. Bu kullanımı bankaların yeni ürün üretimi ile birlikte ek kart kullanımı takip etti.

Kredi kartı için ek kart, bir kişinin birinci ya da ikinci dereceden tanıdıkları için bankalar tarafından rahatlıkla çıkartılabilmektedir. Bankalara asıl kredi kartı sahibinin gerçekleştireceği başvuru ile birlikte yapılacak olan ek kredi kartı tanımlaması sonrasında banka tarafından gönderilen ikinci kart ile birlikte kredi kartı sahibinin yakını da kredi kartı kullanımına başlayabilecektir.

Ek Kredi Kartı Borcunu Kim Öder?

Bu sorunun cevabı aslında iki farklı şekilde verilebilmektedir. Çünkü ek kredi kartı başvurusu gerçekleştirirken, bu sorunun cevabını bankaya aslında siz verirsiniz. Asıl kredi kartının sahip olduğu bütün özelliklerden faydalanabilen ek kredi kartı sahibi, asıl kredi kartı sahibinin yaptığı başvuru aşamasında ekstre için birlikte ya da ayrı olarak vereceği talimat doğrultusunda ek kredi kartı borcundan kimin sorumlu olacağı belirlenmektedir.

Daha açıklayıcı bir şekilde şu şekilde özetleyebiliriz: Eğer ek kredi kartı üzerinde yazılı olan kart numarası, asıl kart numarası ile aynı olursa (birçok durumda her iki kredi kartı üzerinde yazan kart numarası da aynıdır) bu durumda banka her iki kart için ortak bir ekstre kesimi gerçekleştirir. Bu durum da kart borçlarının ortak olduğunu gösterir. Eğer ek kredi kartı ile asıl kredi kartı üzerinde yazılı olan kart numaraları farklı ise, kesilen ekstreler iki farklı kart numarası için kesileceği için, her kart üzerinde adı yazan kişi borcun sahibi olarak tanımlanır. Ana kart sahibi ise, ek kart borcundan her zaman mesuldür.