Puan, Bonus ve Chip Paralar Nerelerde Kullanılır?

Bankaların kredi kartlarıyla yapılmakta olan alışverişlerde bankaların belirlemiş olduğu oranda puan kazanılmaktadır. Hatta alışverişin gerçekleştiği market, mağaza ve benzeri satış noktaları kredi kartı üyesiyle katlayarak puan kazanabilirsiniz. Çünkü anlaşmalı olunan mağazalarda ki müşterilere iki veya üç kat daha fazla puan imkanı sunulmaktadır. Bu sebeple genelde kişiler arası çok puan kazandıran mağazaları tercih etmektedir.

Kredi Kartlarında Biriken Bonus, Puan ve Chip Paralar

Kredi kart ile birlikte yapılan alışverişlerde her bankanın farklı isimlendirdiği ödül paraları verilmektedir. Akbank hesaplarında olan Chip para, Bonucard özellikle kartlarda Bonus ve diğer kartlarda olmak üzere puan olarak isimlendirilen bu ödül paraları, müşterilerden kazanıldığı puan karşılığıdır.

Kredi Kartı Puan ve Bonusları Nasıl Kullanılmaktadır?

Bu puanları sonraki alışverişte para yerine kullanarak, indirimli alışveriş yapabilirsiniz. Fakat bunun için bankanızın belirlemiş olduğu bir son harcama zamanı varsa bu tarihe dikkat etmenizde fayda var. Çünkü söz konusu tarihten sonra kartınızda birikmiş olan puanları kullanabilmeniz mümkün değil. Bu sebeple puan karşılığını elde edebilmek için para ödüllerini hesabınızdan silinmeden kullanmanız gerekmektedir.

Kredi Kartlarında Biriken Paraları Nerede Kullanabilirsiniz?

Kredi kartlarında birikmiş olan parayı kartın ait olduğu banka belirlemiş olduğu süre zarfında ücretsiz alışveriş yapılması gerekmektedir. Fakat bunun için kredi kartlarında ürünümüzün anlaşmalı olduğu yerden alışveriş yapması gerekmektedir.

Her bankanın kredi kartı özellikleri olan ve hediye puan türü farklı olduğu için anlaşmalı mağazalar, internet siteleri ve marketlerde de farklılık gösterebilir.

Bonuscard Bonuslarını Nerede Kullanım Sağlayabiliriz?

Bonus kredi kartıyla anlaşmalı olarak sağlanmış olan yerlerde yapmış olduğunuz harcama miktarları kadar Bonus kazanma şansınız vardır. Ayrıca bankaların veya iş yeri üyelerinin hazırlamış olduğu kampanya seçeneklerine göre de Bonus kazanabilmeniz oldukça fazladır.

Worldcard Word Puanını Nerelerde Kullanabiliriz?

World puanlarınızı kullanabileceğiniz mağazaları, World puanınız silinmeden, marketlerden ve e-ticaret sitelerinden alışveriş yapabilirsiniz.