Emekli Kredi Borcunu Ödemezse Ne Olur?

Bankalardan kullanılan krediler zamanında ödenmediğinde ve bu ödenmeme süresi 3 ayı bulduğunda banka kredi kullanan kişiyi telefon ile aramaktadır. Bankalardan yapılan aramalar borcunu ödemediğiniz ve ödemenizi belirten telefonlardır. Bir ay bu şekilde aranır ve ödeme yapılmadığı takdirde aramalar daha da sıklaşır ve ödeme yapmanız istenir, ödeme yapılmadığı takdirde hukuki işlemlere başlanacağı bilgisi verilir.

Emekli Kredi Borcunu Ödemezse Ne Olur?

Emekli kredi borcunu ödemezse ne olur sorusunun cevabı olarak. Üç aylık süre dolduktan sonra eve banka tarafından yazılı kâğıt gelir. Eve gelen yazılı kâğıtta kullanılan kredi borcunun tamamı, ödenmeyen dönemlerin faizi ve dosyanın bankadan bağımsız olarak hukuk bürosuna verileceği ve avukat masraflarının da borca ekleneceği bilgileri bulunmaktadır. Gelen yazılı kâğıttan sonrada borç ödenmezse banka tarafından kişi avukata verilir. Dosyanız avukata gittiğinde avukat tarafından size dosyanız kendisinde olduğuna dair bir mesaj gelir ve sonrasında avukat sizi arar borcunuzu ödemenizi ister. Avukat sizde borcun tamamını veya ara ödemelerle ödemenizi isteyecektir.

Avukatın taleplerine cevap vermediniz ve herhangi bir ödeme yapmadıysanız, dosyanız icralık olur ve üzerinize herhangi bir gayrimenkul veya araç varsa bunlar icra yolu ile satılır borcunuz ödenir. Emekli kişilerin evlerine icra gönderilmez fakat bazen gidebilmektedir. Eve gelen icra memurları evde değerli olan ve iki tane bulunan eşyaları alabilirler tek olan kullandığınız eşyaları ellemezler. Emekli kredi borcunu ödemezse ne olur sorusuna verdiğimiz cevaplara ek olarak tüm bu yaşanan süreçten sonra avukat sizden bir şey alamadığı takdirde dosyanızı tekrar bankaya yollar. Banka dosyanızı başka bir avukata verebileceği gibi tüm faizlerden vazgeçerek sadece kredide kullanmış olduğunuz anaparayı ödemenizi de talep edebilir. Bu durum her banka için değişmektedir.