Kredi Kartı Alırken Kredi Notuna Bakılır mı?

Mevcut olan kredi notunun düşük olması nedeni ile bankalardan kredi alma konusunda sıkıntı yaşayan kişiler kredi kartı almak istedikleri zaman da söz konusu olan bu durumun etkili olup olmayacağını merak etmekte ve kredi kartı alırken kredi notuna bakılır mı diye araştırma yapmaktadırlar.

Para sıkıntıları nedeni ile kredi almak isteyen ancak söz konusu olan bu talep ile bankalara gittiğinde geri çevrilmekte olan kişilerin sayısı bir hayli fazla olmak ile beraber bu durumun temel nedeni sahip olunan kredi notunun düşük bir seviyede olmasıdır. Ancak bahsi geçen puan ne kadar düşük olursa olsun bu kişilerin ekonomik yaşantılarını sürdürmeleri zaruri olmakta ve bu sebepten dolayı da bankalar ile ilgili bazı hizmetlerden yararlanmak istemektedir. Günümüz şartlarında pek çok parasal işlemin temelinde bulunan bankaların ise bu kişiye kredi dışımdaki hizmeti verip vermeyecekleri de merak edilen bir başka konu olmaktadır.

Bu husus ile alakalı bilgi almak isteyen kişilere verilecek olan cevap ise kredi notunun düşüklüğünün yalnızca kredi almayı değil kredi kartı işlemleri de dahil olmak üzere pek çok farklı süreci etkilediğidir.  Bu konuyu daha net açıklamak gerekir ise mevcut olan durumunuzdan dolayı bankalar kredi kartı başvurunuzu kabul etmeyecek ve kuvvetle muhtemel sizi geri çevirecektir.

Anlatılmakta olan bu hizmet vermeme ve başvuru yapan müşterileri geri çevirme sürecinin temelinde ise bankaların da tüm iktisadi teşebbüslerde ve ticari kuruluşlarda olduğu gibi kar etme amacı güden yerler olduğudur. Finansal sicili bozuk ve buna bağlı olarak da kredi notu düşük olan kişiler güvensiz ve riskli bir profil çizdiğinden dolayı bankalar bu kişiler ile iş yaptıklarında kar etmek bir yana her açıdan zarara uğrayacaklarını ön görmekte ve bu durum onları kendilerini geri çekmeye sevk etmektedir. Diğer aşama ise mevcut olan notunuzu yükselterek bankalardan hizmet alma ihtimalinizi olabilecek en yüksek seviyeye çıkarmanızdır.  Bu konuda da ekte belirtilen yazımızı okuyarak fikir elde edebilirsiniz.