Kredi Kartı Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde artık hemen hemen herkesin ceplerinde kredi kartı bulunuyor. Kredi kartı başvurusu yaparken bazı şeyleri doğru yapmaya, ön görmeye çalışmak çok önemli olmaktadır. Dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri de hesap kesim tarihiniz olmalı. Borç kapama dönemlerini doğru tayin ederseniz, ödeme zamanı canınız sıkılmamış olur.

Kredi kartınızın ödeme dönem ve tarihlerini doğru belirlemek önemlidir. Bu nedenle hesap kesim tarihi belirlerken maaş ya da gelirinizin elinizde olacağı tarihi belirlemeye özen göstermelisiniz.

Hesap kesim tarihiniz geldiğinde adres ya da e-posta adresinize kredi kartı ekstreniz gelir. Son ödeme tarihine kadar kartınızla yaptığınız toplam harcamanızı öderseniz, ek faiz ödememiş olursunuz. Eğer yalnızca asgarisini öderseniz, önceden belirtilmiş faiz oranları işlemeye başlayacaktır.

Borcunuzu ödeyememe ya da gecikme durumu birden fazla tekrarlanırsa, negatif kredi notu olarak sicilinize işleyecektir. Bu sicil kayıtları halk arasında kara liste olarak adlandırılır ve kara listeye giren tüketici için kredi işlemlerinde sorun çıkması olağandır.

Kredi kartı ekstreniz elinize ulaşmazsa, mutlaka bankanızla iletişime geçerek, durumu bildirmeli ve ödeme bilgilerinizi edinmelisiniz. İnternetten kredi kartı borç sorgulama da yapabilirsiniz.

Tabi aldığımız önlemlere rağmen bazen hesap şaşabiliyor ve o zaman ihtiyaç kredisi almak üzere bankaların yolunu tutuyoruz. Bu sıra nakit avans konusuna hiç girmemenizi ve ihtiyaç kredisi alternatiflerine yakın durmanızı naçizane tavsiye ederim