Kredi Borcudan Eşler Nasıl Etkilenir?

Kredi ya da kredi kartı borçlarında evli çiftlerin en çok merak ettiği konulardan biri de eşin sorumluluğunun ne olduğudur. Eşimin borcundan dolayı arabama, banka hesabıma, maaşıma haciz gelir mi ve benzeri gibi sorular sıkça sorulmaktadır. Tüm detaylar haberimizde…

Evlilikten Sonra Yapılan Borç

Kredi ya da kredi kartı borcun eşin sorumluluğu iki kısımda incelenmeli.  Birincisi evlenmeden önce yapılan borç, ikincisi ise evlendikten sonra yapılan borçtur.  Evliyseniz ve eşiniz kredi ya da kredi kartı borcu yaptıysa, bu sebepten dolayı malınıza haciz kararı çıkmaz ya da mal varlığınız elinizden alınmaz. Bu durum tüm kredi borcu, kredi kartı borcu, kamu borçları için aynıdır.

Evlilik Öncesi Yapılan Borç

İkinci durumda da benzer şeyler söz konusudur. Eşiniz,evlilik yapılmadan önce kredi ya da kredi borcu yapmışsa, bu borcun ödenmesinden eşiniz sorumludur. Size herhangi bir sorumluluk düşmemektedir. Borç kapsamında mal yahut maaş için haciz kararı çıkması söz konusu değildir. Borç tamamen eşinizin olmaktadır.

Boşanma

Eğer evlilikte boşanma söz konusu ise eşinizin yapmış olduğu borç, malların paylaşılması gibi paylaşılmamaktadır. Sadece, birlikte edinilen mallar katılma rejiminden ötürü mal paylaşımı gerçekleştiriliyor. Evliliğin devam ettiği dönemde kredi alarak konut, araba ve benzeri gibi alınan taşınmazlar eşler arasında paylaştırılıyor. Eğer alınan kredinin ödemeleri bitmediyse satış işlemleri başlatılıyor, borçlar kapatılıyor, geriye kalan miktar ise iki birey arasında paylaştırılıyor.