Kredi Kartı Ödeme Güvencesi İptali

Kredi kartı ödeme güvencesi nedir? Ne işe yarar? Bir yerlerde hepimiz çalışıyoruz, özel ya da kamu, sigortalıyız ve birde kredi kartı kullanıyoruz işimize ve maaşımıza güvenerek, ancak işler bazen istediğimiz gibi gitmez. İşten çıktığımızda ilk düşündüğümüz şey ne olur; şimdi kredi kartının borcunu nasıl ödeyeceğim. Bunun için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Kredi Kartı Ödeme Güvencesi İptali

Bankalar tarafından buna da bir kolaylık geldi ve kredi kartı ödeme güvencesi diye bir işlem başlatıldı. Kendi isteğiniz dışında işsiz kaldıysanız, serbest çalışanlar ve devlet memurları geçici iş göremezlik raporu aldılarsa ve emekli, ev hanımı, öğrenci belli bir günden fazla hastanede yattıysa bu güvenceyi yaptırabiliyorlar. Bu güvencenin primi kredi kartınızın ve daha sonrasındaki ödemelerinizin aylık borcunun %1′ i olarak hesaplanıyor.

Kredi Kartı Ödeme Güvencesi‘ni kullanmaya başlayıp 30 gün içinde iptal etmeye karar verirseniz, ödemeleriniz hesabınıza geri yatırılır ve hiçbir maddi kaybınız olmaz. Ancak bu durumlardan biri yaşandı ancak daha sonra düzeldi ve bu güvenceyi iptal ettirmek istiyorsunuz, yapmanız gereken şey banka şubesine gitmek ya da müşteri hizmetlerini arayıp iptali için başvuruda bulunmak.