Öğrenciyken Kredi Nasıl Alınır?

Öğrencilik zamanlarına genel olarak bakıldığında maddi açıdan en zor dönemlerinde olduğu zamanlar olarak bilinmektedir.  Hem yapılmak istenen şeylerin çok fazla sayıda olması hem de eldeki nakitin istenilenlere oranla çok daha düşük olması nedeniyle öğrenciler kredi kartı sahibi olmak ya da kredi başvurusunda bulunmak isterler.

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere Ziraat Bankası aracılığı ile geri dönüşümlü ya da geri dönüşümsüz olarak nakit desteği verilir. Bu nakit desteği bankanın özel kartı ile birlikte verilir. Bununla birlikte çoğu banka da öğrencilere özel düşük bütçeli kredi kartı imkanları sağlar.

Kredi kartları ile yapılan harcamalarda tüm öğrencilerin kendilerini takip etmeleri gerekmektedir. 18 yaşından büyük olduklarından ve kredi kartları ek kart olmadıklarından ötürü yapılan tüm ödemelerden sadece öğrenciler sorumludur. Bu nedenle dikkatli olmakta fayda vardır.

Bununla birlikte ihtiyaçlar doğrultusunda kredi almak da mümkündür. Ancak bilinmesi gereken önemli bir husus söz konusudur. Bir öğrencinin kredi imkanından yararlanması maaşlı çalışanlara göre çok daha düşük bir ihtimaldir. Çünkü genel olarak öğrencilerin gelirlerinden aileleri sorumludur.

Bu nedenle öğrenciyken kredi başvurusunun onaylanması için 2 önemli husus vardır. Bunlar biri kredi başvurusunda kefil gösterilmesidir. Kefilin ise devlet memuru ya da uzun dönemli çalışan olması gerekmektedir. Eğer böyle bir kefiliniz var ise kredi başvurusunuz onaylanır. Diğer önemli husus ise ödemelerinizin düzenli olmasıdır. Ödemelerinizi düzenli bir şekilde gerçekleştirirseniz kredi almanız çok daha kolay hale gelecektir. Ancak yine de düzenli bir geliriniz olmadığı sürece kredi almanız çok düşük bir ihtimaldir.