Kredi Kartı Başvurusu ve Başvuru Sonucu Öğrenme

Kredi kartı başvurularının sonuçlanma süresi bankalara göre değişiklik gösterebilmektedir. Cevabı bekleyebileceğiniz gibi internetten de başvuru aşamasını görebilirsiniz.

Kredi kartı başvurusunda bulunanlar kimi zaman hızlı sonuçlanmaması hakkında yakınırlar. Kredi kartı başvuruları, banka tarafından aşamalı olarak değerlendirilir. Öncelikle kredi kartı başvuruları belirli bir merkezde toparlanır. Bu toparlanma sürecinden sonra kredi notunuz değerlendirilir ya da kara listede olup olmadığınız tespit edilir. Sürecin olumlu olması durumunda kredi kartınız baskıya gönderilir. Bu aşamadan sonra da kredi kartı size ulaştırılır. İşte bu sürecin sonuçlanması yaklaşık olarak 2-4 hafta arasında değişiklik göstermektedir.

Başvurular genellikle en erken 14 gün içinde sonuçlanacağı gibi, bazen bu sürenin de altında sonuçlanabilir. Yine dediğimiz gibi bankaya göre ve bankanın yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir.

Banka şubelerinden başvuruların aksine, internet şubelerinden yapılan başvuruların daha hızlı sonuçlanabildiği kimi zaman ifade edilmektedir. Bunun nedeni ise direk olarak genel merkeze iletilmesidir.

Kredi kartı başvurunuzu bankaların internet sitesinden de sorgulatabilirsiniz. Başvurduğunuz bankanın resmi sitesine girdikten sonra Bireysel > Kartlar > Sonuç Sorgulama/Başvuru Takibi yönergelerini izleyebilirsiniz.

Eğer 2-4 hafta arasında kredi kartı başvurunuz sonuçlanmazsa, başvuru yaptığınız şubeye giderek ya da müşteri hizmetlerini arayarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Çünkü çok nadir de olsa bazen bilgilerin iletilmesinde yanlışlık olabiliyor, başvurunuz reddediliyor ve size ulaşmada güçlük çekilebiliyor. Bu nedenle başvuru sürenizden çok uzun süre hala bir cevap gelmediyse mutlaka irtibata geçin.