Türk Eximbank İhracatçılara Hızlı Kredi İmkanı Sağlıyor!

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, PGS fonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2 milyar 500 milyon Türk Lirası değerindeki PGS fonunun açıldığını açılayan Adnan Yıldırım, ihracatçıların artık çok hızlı kredi kullanımı yapabileceğini, ihtiyaç olması durumunda ise açıklanan rakamı daha da yükseltebileceklerini ifade etti.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin düzenlediğini toplantıya katılan ve orada açıklamalarda bulunan Adnan Yıldırım, Türkiye ekonomisinin ihracatçılar ile birlikte iyiye gideceğini ifade etti. İhracatçıların Türk Lirası cinsindeki kredi isteklerini karşılayabilmek adına kayıtlı sermaye sistemine geçildiğini söyleyen Adnan Yıldırım, ödenmemiş halen daha 3 milyar 700 milyon Türk Lirası tutarında sermaye olduğunu ancak bunlarında 5 senelik zaman zarfı içerisinde 10 milyar Türk Lirasına artıracaklarının bilgisi verdi. Toplamdaki nakdi ihracat kredilerinin yüzde 41’lik payından çok daha fazlasını kendilerinin karşıladığını söyleyen Adnan Yıldırım, KGF’nin hep eski sistemi ile çalıştıklarını, ihracatçıların kredi gereksinimlerini daha etkili ve daha hızlı karşılayabilmek adına şirketlerden gelen yoğun talepler üzerine Portföy Garanti Sistemi (PGS)’nin dahil olduğunu söyledi. İhracatçıların artık çok daha hızlı kredi kullanabileceklerini söyleyen Adnan Yıldırım, ihtiyaç olması durumunda ise rakamlarda artışa gidebileceklerinin bilgisini verdi..

Hazine Destekli Kefalet Sistemindeki Komisyon Oranları Azaltıldı

İhracatçıların KOBİ olsun ya da olmasın farketmeksizin hepsine yüzde 100’lü bir KGF kefaletinin sağlanacağını söyleyen Adnan Yıldırım, hazine destekli kefalet sistemindeki komisyon oranlarında da azalma yapıldığını söyledi. Yıldırım, yapılan tüm düzenlemelerin ihracatçılar için çok güzel avantaj olduğunu belirtti.