Türk Eximbank’tan Turizm Sektörüne Destek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyesi, seyahat acentelerine destek vermek için Türk Eximbank Kaynaklı Destek Kredisi Protokolü İmza Töreni düzenlendi. Düzenlenen törende Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Türk Eximbank’nı turizm acentelerine destek vermek için fon ayırdıklarını söyleyen Yıldırım, bankanın geçen yıl önemli bir dönüşüm geçirdiğini, kurumun turizm sektöründe, sağlık sektöründe, lojistik ve yurt dışı mimarlık sektörlerinde bankalar aracılığıyla çalışmaya ek olarak direkt olarak çalışabilir hale geldiğini aktardı.

“Sektöre Olan Katkıyı Yüzde 83 Artırdık”

2016 senesinden bugüne kadar turizm sektörü kapsamında pozitif ayrımcılık yapmaya çalıştıklarını söyleyen Yıldırım, geçen sene turizm sektörüne sağladıkları destekleri yüzde 83 oranında yükselttiklerini, 2018 yılının başından bugüne kadar sektöre sağladıkları katkının yüzde 43 seviyesine ulaştığını, bu kapsamda da sektörün yenide canlanması, normal hale dönmesi, turist sayısının eski haline geri dönmesinin ortak hedefleri olduğunu söyledi.

Turizm sektörüne olan desteğin turizm seyahat acentelerine destek sağlanması kapsamında ilk olduğunu söyleyen Yıldırım, yapılacak protokol için ilk aşamada ayırdıkları kaynağın 300 milyon TL olduğunu, turizm seyahat acenteleriyle çalışmaya başlayan ilk bankanın Türk Eximbank olduğunu, söz konusu desteğin Denizbank, Halkbank ve Vakıfbank tarafından da kullandırılacağını, bunların KGF kefaletinde olacağını söyledi.

“Turizm Sektörü Cari Açığı Tek Başına Kapatabilir”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya ise, turizm sektörünün küreselde en hızlı büyüme performansı gösteren sektörler arasında bulunduğunu, dünya turizmindeki büyümeyi devam ettiren ülkelerin başında da Türkiye’nin yer aldığını, Türkiye’nin sektör için çok stratejik konumda bulunduğunu, geçen sene ülke ekonomisine sağladığı katkının 21 milyar dolar seviyesinin üzerinde olduğunu, bu tutarın da dış ticaret açığının içte birini kapattığını söyledi. Rakiplerle kıyaslama yapan Bağlıkaya, Türkiye’nin önemli bir rekabet üstünlüğünün bulunduğunu, turizmin cari açığı tek başına kapatabileceğini söyledi.