ABank’ın Net Karı 71 Milyon TL’ye Yükseldi!

ABank, 2017’nin üçüncü çeyrek dönemine ait finansal verilerini açıkladı.

Açıklanan verilere göre ABank’ın net karı 71 milyar Türk Lirası değerinde olduğu belirtildi.

ABank’ın finansal verileri kapsamında bankanın aktif büyüklüğü 17,6 milyar Türk Lirası değerine yükseldi. Bankanın mevduatları incelendiği zaman ise 9,5 milyar Türk Lirası değerinde olduğu belirtildi.

Raporda, ABank kredileri ile Türkiye ekonomisine olan katkı 12 milyar Türk Lirasında olduğu belirtildi. Bankanın net karı ise artış göstererek 71 milyon Türk Lirası olarak açıklandı.

ABank, yakın zamanda üst düzey yönetici kadrosuna dahil ettiği önemli isimler ile anılmıştı. Bankanın açıkladığı rapora göre konsolide olmayan sonuçlar kapsamında, bu yılın üçüncü çeyrek döneminde ABank aktiflerinin büyüklüğü geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırma yapıldığı zaman yüzde 25 oranında artış meydana geldi. Bu artış ile bankanın aktifleri 17.6 milyar Türk Lirasına yükseldi.

ABank tarafından kullandırılan krediler ülke ekonomisine sağlanan katkı incelendiği zaman 12 milyar Türk Lirası tutarında olduğu belirtildi. Abank mevduatlarının hacminde ise yine artış meydana geldi. Söz konusu artış oranı yüzde 31’e tekabül etti. Yüzde 31’lik artış ile mevduat hacmi 9,5 milyar Türk Lirasına yükseldi. ABank’ın net karı incelendiğinde ise bu yılın Ocak ile Eylül dönemleri arasında 71 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşti.

Açıklanan finansal sonuçlar ile ilgili açıklamalarda bulunan ABank Genel Müdürü Kaan Gür, The Commercial Bank tarafından verilen destek ile birlikte bankanın müşteriye yakın olma politikası kapsamında pozitif sonuçlar elde ettiklerini, bu yıl içerisinde bankanın finansal sonuçlarında meydana gelen pozitif artışların benimsenen müşteri odaklı çalışma sistemi sayesinde elde edildiğini söyledi.

Yakın zamanda bu anlayış çerçevesinde çalışmalarını devam ettirerek bankayı daha yukarılara taşıyacaklarını söyleyen Gür, ülkeye katma değer yaratmaya devam edeceklerini ifade etti.