Vakıfbank, Kamu Bankaları Arasında Bir İlki Gerçekleştirdi!

Türkiye’deki kamu bankalarından biri olan Vakıfbank, 525 milyon Türk Liralık katkı sermaye niteliğinde tahvil ihracı ile bir ilki gerçekleştirdi.

En çok KGF kredisi kullandıran bankalardan biri olan Vakıfbank, reel ekonomiye destek veriyor. Bu destek haricinde de Vakıfbank, sunmuş olduğu yatırım ürünleri ile Türkiye ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayıp, ekonominin güçlenmesi için destek veriyor. 10 yıla kadar uzanan vade süresi ile 5. senenin sonunda erken itfa opsiyonuna sahip 525 Milyon Türk Lirası değerinde katkı sermaye niteliğinde tahvil ihracı yapan Vakıfbank, yapmış olduğu bu ihraç ile kamu bankaları arasında ilk olma özelliği taşıyor. Yapılan ihraç ile banka, Sermaye Yeterlilik Rasyosu için 30 baz puanun üzerinde olumlu bir etki vermiş oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, Türk Lirası kaynakların vadesini mevduat dışı ürünler ile uzatmak, Türk Lirası mevduatlarda faiz baskısını düşürmek, kaynak çeşitliliğini çoğaltmak hem ekonomi yönetimi kapsamında hem de Vakıfbank hedefleri arasında bulunduğunu söyledi. Bankacılık sektörünün Türk Lirası cinsinden kredi ile Türk Lirası cinsinden mevduat rasyosunun yüzde 150 düzeyine yaklaşmış olduğu zamanda uzun süreli Türk Lirası bazında mevduat dışı kaynak sağlayarak Türk Lirası cinsindeki faizlerini azaltıcı yöndeki çalışmalarını yükselttiklerini söyleyen Mehmet Emin Özcan, kamu bankaları arasında bir ilki gerçekleştirdiklerini, ihraca ek olarak da 30 baz puan güçlenmenin vade uyumunu yükseltecek doğrultuda önemli ölçütte bir rol oynayarak bilanço yapıyı daha da kuvvetlendireceğini söyledi.