Akbank Çalışanları Grevi Erteledi

Akbank cephesinden yapılan açıklamada, Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (BANKSİS) tarfından yapılacak olan grev, Bakanlar Kurulu tarafından verilen karar ile 60 gün süre ile ertelendi. Ertelenmiş olan bu süre zarfı içerisinde uzlaşma sağlanmaması halinde; taraflardan herhangi bir tanesi başvuru gerçekleştirerek uzlaşmanın Toplu İş Sözleşmesi Yüksek Hakem Kurulu tarafından gerçekleştirilmesini sağlayarak süreci sonlandıracak.

Akbank’ın Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklama da, Akbank ile BANKSİS arasında 17. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri esnasında iki cephe arasında bir ortak nokta bulunamaması sonucunda BANKSİS’in grev yapma kararı aldığı hatırlatıldı. Alınan bu grev kararı, 6356 sayılı Kanun’un 63’üncü maddesi gereğince; ekonomik ve finansal istikrarı bozucu bir nitelik taşıdığı için, Bakanlar Kurulu’nun bugün verdiği 2017 / 10038 sayılı karar ile birlikte 60 gün süre ile ertelendi.

Ertelemenin duyurusunu yapan Akbank, bu süreç içerisinde iki taraf arasında uzlaşma sağlanmaması halinde, taraflardan herhangi birinin Toplu İş Sözleşmesi Yüksek Hakem Kurulu’na başvuru gerçekleştirerek uyuşmazlık sürecini çözüme kavuşturarak sürecin sona ereceğini belirti.

Bakanlar Kurulu’nun bugün aldığı karar ile birlikte Akbank Türk Anonim Şirketi ( T.A.Ş. ) Genel Müdürlü ile Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası ( BANKSİS) arasında yaşanılan anlaşmazlık sonucunda alınan grev kararı, 60 gün süre ile ertelendiç

Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte resmi hale geçecek olan karar, yapılacak olan grevin; Türkiye’nin ekonomik ve finansal istikrarını bozucu bir nitelik taşıması sebebiyle ertelenmiş olacak.