Alman Bankası İngiltere’ye Taşınıyor!

Hem Almanya’da hem de dünya ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Deutsche Bank, merkez değiştirme kararı alarak merkezini Almanya’dan Londra’ya taşıma kararı aldı. Karar, bankanın İngiltere Başkanı Gart Ritchie tarafından duyuruldu.

İngiltere’nin geleceğine dair önemli inançları olduklarını belirten Ritchie, Londra’da yer alan City of London isimli finans merkezi içerisindeki yeni yönetim binasına taşınma konusunda önemli aşamalar kaydettiklerini açıkladı. İngiltere’nin önemli yayın kuruluşlarından olan BBC’de açıklama yapan Ritchie, Avrupa Birliği’nden çıkış sürecinde olan İngiltere’nin buna rağmen iyi bir duruş sergileyerek ülke geleceği konusunda olumlu izlenimler bıraktığını aktardı. Bu çerçeve içerisinde verilen bir karar ile Dutsche Bank’ın Almanya’da yer alan yönetim merkezi, Londra’da yer alan finans merkezi City of London’a taşınacak.

Şu an için 7 bin kişi Londra’da yer alan 15 farklı Deutsche Bank yerleşkesinde istihdam edilirken, yeni strateji ile birlikte City of London’da yer alan 21 Moorfields bölümününde inşaatı devam eden binaya taşınma hedefi ortaya çıktı. 25 yıllık olarak bu inanın kiralanacağı ve 2023 yılına kadar tüm çalışanların bu yeni merkeze kademeli olarak taşınacağı da edinilen bilgiler arasında.

HSBC’den Sonra Deutsche Bank

2017  yılının başında HSBC’nin üst düzey yöneticisi olan Stuart Gulliver, benzer bir karar alarak önümüzdeki iki yılın içerisinde İngiltere’deki yönetim merkezini Fransa’nın başkenti olan Paris’e taşımak hedefinde olduklarını açıklamıştı. İsviçre merkezli olan UBS ise Brexit (Avrupa Birliği’nden İngiltere’nin ayrılması) süreci içerisinde yaşanacak etkiler sebebiyle Londra’da yer alan 5 bin çalışandan yaklaşık bin kadarı, bu süreçten olumsuz yönde etkilenebileceğini aktarmıştı.