Alman Bankası’ndan 5.4 Milyar Euro’luk Hata

Almanya’da hizmet veren KfW, daha önce yaptığı 320 milyon Euro’luk yanlış transfer ile gündeme gelmişti. Bahsi geçen banka, bu sefer de 4 ayrı bankaya 5,4 milyar Euro tutarında yanlış transfer yaparak tekrar gündeme oturdu.

Almanya, ticaret konusunda mükemmeliyetçi bir yaklaşım ile iş yapıyor. Bu yaklaşımlarını teyit eden bir çok atasözü bulunması da bunun en büyük göstergelerinden bir tanesi. Bu yüzden ticari faaliyetlerinde hata yapan kişi ve kurumlara karşı biraz sert bir tavır takınıyorlar.

2008 yılı içerisinde iflas eden Lehman Brother’s bankasına 320 milyon Euro’luk yanlış bir transfer yaparak  gündeme gelen KfW Bankası, Alman basını tarafından “Almanya’nın en aptal bankası” sıfatına uygun görülmüş ve uzun bir süre gündemde kalmıştı.

Bahsi geçen banka, bu sefer de tam 5,4 milyar Euro tutarındaki yanlış bir transfer ile tekrar gündeme geldi. 4 farklı bankaya gerçekleştiren para transferi işleminde banka yanlışlıkla 5,4 milyar Euro’luk bir transfer gerçekleştirdi. Hatanın fark edilmesi sonrasında harekete geçen banka yetkilileri, olayı basından gizleyemediler.

KfW yetkilileri Bloomberg News’e yaptıkları açıklamada banka sistemlerinde teknik bir arızanın meydana geldiğini ve tek sefer yapılacak bir ödemenin defalarca kez tekrarlanarak 5,4 milyar Euro tutarına ulaştığını aktarsa da uzun bir süre gündemde kalacağa benziyorlar.

Bild gazetesi daha önce yaptığı bir yayında, KfW için “Almanya’nın en aptal bankası” başlığını atmıştı. Son yayınlanan haber içerisinde aynı ifadeyi kullanmayan gazete, bu sefer de geçmişindeki manşetine ithaf yaparak haberi yayınladı.

KfW yetkilileri, yapılan yanlışlık sonucunda hata ile transfer edilen tüm tutarın geri alındığını aktardı.