Bankanız Provizyon Vermedi Ne Demektir?

Alışverişlerde kişiler kredi kartlarını kullanmayı tercih ederken bir taraftan da kredi kartına yapılan taksitler, bir taraftan da internet üzerinden kredi kartı kullanarak kolay alışveriş yapabilmesi için kişileri buna iten sebep oluyor. Bu aşama esnasında kişiler alışveriş esnasında hatalar yapabiliyorlar. Bunlar kişilerin kartları firma yüzünden gerçekleşebiliyor. Hatalar yaşandığında bir rapor şeklinde kişilere bildiriliyor, provizyon verilmedi hatası ile de sıklıkla karşılaşabiliyor. Birçok banka bilen insanlar provizyon hatasının ne demek olduğunu bilmediklerinden kartlarında yaşanan sorun hakkında bir fikir sahibi olamıyor.

Provizyon Ne Demek?

Genel anlam olarak incelenirse provizyon karşılık anlamına gelmektedir. Bankalarda gerçekleştirilen işlemler provizyon terimi kredi kartı yapılan alışverişlerde bankaların kişilere verdikleri yanıtı belirlemektedir. Bilindiği üzere kredi kartı ile birlikte herhangi bir alışveriş noktasından alışveriş yapıldığına dair firmalar ve bankalar arasında bir iletişim gerçekleşir. Bazı durumlarda ise bu iletişim gerçekleşmezse provizyondan kaynaklı hata meydana gelir. Bu hata genel olarak internet üzerinden yapılan işlemlerde gerçekleşir. İnternet üzerinde yapılan işlemlerde fiziksel olarak kredi kartları Pos Makinası ile temas halinde olmaz. Bu sebeple de giriş yapılan bilgilere göre kişilerin alışverişleri gerçekleşir. Eğer kişiler alışveriş taleplerinde bulunursa tüm etmenler incelenerek bu taleplere cevap verilmektedir. Bu etmenlerin herhangi birinde sorun yaşanırsa alışveriş gerçekleşmez ve cihazda provizyon hata uyarısı gelebilir.

Banka Provizyon Vermedi Hatası Neden Olmaktadır?

Bu hata genel olarak internet üzerinden yapılan alışverişlerde kredi kartlarının internet alışverişlerine kapalı olmasıdır. Bankalar güvenlik amacı ile kullanıcı tarafından bir talep gelmeden önce kredi kartlarını internet üzerinden kullanıma açmaktadır. Bu doğrultu sayesinde yapılan alışveriş denemesinde de provizyon hatası karşılaşabilmektedir. Bunlara ek olarak kişilerin kartlarında yaşanan bir güvenlik sorunu da provizyon hatasına sebep olmasıdır. Kişilerin kartlarının arka yüzeyinde yazan 3 haneli şifrenin yanlış girilmesi halinde bankaların doğru yanıt almadığı için provizyon hatası gelmektedir. Ayrıca insanların kullanmış oldukları kredi kartlarının son kullanım tarihleri geçmiş ise bu durum bankaların olumlu cevap vermemesine sebep olacaktır. Tüm bunlar kişilerin internet üzerinden gerçekleştireceği alışverişlerde provizyon hatası olmasının sebebidir.