Aras: Yapay Zeka Kurumları Farklılaştıracak

TİDE tarafından QNB Finansbank sponsorluğunda düzenlenen 22. Türkiye İç Denetim Kongresi’nde açıklamalarda bulunan QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, 10 sene boyunca NBG içe çalıştıklarını, söz konusu dönemde Yunanistan’da 4 kez hükümet değişikliği olduğunu, değişimlerin direkt olarak kendilerine yansımadığını, bankayı bağımsız yönetim yapısıyla yönettiklerini söyledi.

Bir kurumun gelişmesinde en önemli faktörler arasında deneyim ve zekanın yer aldığını söyleyen Aras, uzun sene aynı bankada istihdam ettiğini için kurumsal deneyim kavramının önemini ve yansımalarını en iyi şekilde gözlemleyen isimler arasında yer aldığını, bu nedenle de yansımaları en izleyen isimler arasında bulunduğunu söyledi. Kurumsal deneyimin bir kurumun gelişimini çizdiğini, kurumsal zekanın ise kurumun yaşadıklarının gelişimine katkılarının nasıl sağlayacağını oluşturduğunu söyledi.

Deneyimin seneler boyunca edinilen tecrübelerin kaybolmaması ve akıllı bir şekilde kullanılması olduğunu söyleyen Aras, asıl önemli olan konunun yazılı olmayan kurumsal kültürün olduğunu, QNB Finansbank’ın kurulduğu günden bugüne kadar çok sayıda ilke imza attığını, bankanın ilk taksitli kredi kartını çıkarttığını, halka açılan ilk bankanın QNB Finansbank olduğunu, yenilikçiliğin kurum kültürüne de yansıdığını söyledi. 10 sene boyunca NBG ile çalıştıklarını söyleyen Aras, bu süreçte Yunanistan’da 4 kez hükümet değişikliğinin olduğunu ve bu dönemde kendilerinin etkilenmediğini, bankanın bağımsız yönetim yapısı ile yönetildiğini söyledi. 2001 krizi hakkında açıklamalarda bulunan Aras, meydana gelen ekonomik gelişmelerin tüm sektörlerdeki sistemlerin tekrardan oluşmasına, çok daha güvenli yapıların meydana gelmesine etki ettiğini söyledi.