Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş Türk-Rus İlişkileri Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu!

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, son zamanlarda giderek ehemmiyet kazanan Türkiye ile Rusya arasındaki ekonomik bağlara yönelik basına değerlendirmelerde bulundu.

Ateş, ülkemizin otomotiv sektöründe dünyadaki bir çok büyük ihracatçılardan biri olduğunu belirtti. Tekstil, inşaat ya da deri gibi Rusya’ya yaptığımız ihraç ürünlerimizi daha da geliştirebileceğimizi söyleyen Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Rusya’da dünyaca ünlü büyük sanayi firmalarının bulunduğunu söyledi. Ülkemizin KOBİ cenneti olduğunu, teknoloji çağında bulunduğumuzu, DEİK ve diğer devlet kurumlarının da yardımı ile Rusya’da az üretimi gerçekleştirilen ürünleri onlara tanıtmamız gerektiğini söyledi.

Ateş, ülkemizin tarım, turizm ve müteahhitlik alanlarında, Rusya’nın ise enerji, metalürji ve sanayi alanlarında çok önemli ve üretken ülkeler olduğunu ve bu bağlamda Türkiye ile Rusya arasında çok güzel bir ekonomik ilişkinin oluşabileceğini söyledi.

Rusya ile Türkiye’nin coğrafik konumları birlikte baza alındığı zaman, iki ülke arasında gerçekleşen ticarette 100 milyar dolar değerinde bir hacmin gerçekleşebileceğini belirtti. İki ülkenin rakip olarak değil, birbiri ile bütünleşik olması gerektiğini de sözlerine ekleyen Ateş, ilişkiler kuvvetlenirse karşılıklı çok güzel kazançlar elde edebileceğini söyledi.

Ruslar Türkiye Turizmini Özledi!

2015 ve 2016 yıllarında meydana gelen düşüş sonrasında Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Rusların diğer ülkelerde aradıkları turizmi bulamadıklarını ve bu sebeple Türkiye’yi özlediklerini söyledi. Bu yıl turizmde çok güzel gelişmelerin meydana geldiğini söyleyen Ateş, erken rezervasyon sayılarının 2014 yılındaki rekor sayıya kadar ulaştığını ve bu sayının da üzerine çıkılmasını beklediklerini söyledi.

Hakan Ateş, Denizbank olarak Rus turistlere Rus rublesi üzerinden paralarını ve hasılatlarını değiştirmelerine imkan verdiklerini, Türkiye Cumhuriyet Bankası (TCMB) ile Rusya Merkez Bankası’nın swap anlaşması üzerinden birlikte çalışmalar yürüttüklerini söyledi.