Denizbank’ın Tarım Bankacılığındaki Pazar Payı 15 Yılda 108 Kat Arttı!

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, 2017 yılı içerisinde yatırımcıların ülkemize yönelik risk iştahlarında artış olduğunu söyledi.

Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletli krediler kapsamında açıklamalarda bulunan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, yerinde, zamanında ve akıllıca bir uygulama olan KGF teminatının sağlanması ile birlikte bilhassa da ekonominin can damalarından biri olan KOBİ’lere toplamda 250 milyar Türk Lirası değerinde kredi teminatı sağlandığını söyledi.

Denizbank KOBİ Bankacılığı Ortalamanın Üzerinde Büyüme Gösterdi!

KOBİ Bankacılığı anında bu sene kayıtlı müşteri sayısında artış olduğunu söyleyen Ateş, 2017’de söz konusu müşterilerin sayısının 1,6 milyona yükseldiğini, KOBİ kredilerinde bu yılın ocak ile eylül dönemleri arasında yüzde 18,4 oranında artış görüldüğünü, Denizbank KOBİ Bankacılığı sektörünün ise bu seviyenin üzerinde bir büyüme görüldüğünü, söz konusu büyüme oranının yüzde 22,8 olduğunu söyledi.

Denizbank, Tarım Kredilerinde Özel Bankalar Arasında Lider Konumda!

Tarım en büyük destek sağlayan banka olmayı sürdürdüklerini söyleyen Ateş, tarım kredilerinde özel bankalar arasında lider konumunda bulunduklarını, pazar paylarının ise yüzde 40 olduğunu açıkladı.

Tarım bankacılığı faaliyetlerine başladıkları zaman ortalama 700 milyon Türk Lirası tutarında tarım kredileri olduğunu söyleyen Ateş, 2017 yılının 3. çeyrek döneminde bu rakamın 83 milyar Türk Lirasına yükseldiğini, pazar payının ise 15 senelik dönemde 108 kat arttığını, bu dönemde ise 11 milyar Türk Lirası tutarında bir rakama ulaştıklarını söyledi.

Yaşamın gün geçtikçe akıllandığını, teknolojinin geliştiğini, teknoloji kullanımın her geçen gün artış gösterdiğini söyleyen Ateş,  ülkemizin ekonomik hedeflerine ulaşması, devam eden bir büyüm sağlayıp yüksek gelirli bir ekonomi sınıfına yükselmesi için söz konusu değişimlere uyum sağlaması gerektiğini söyledi.