FED 2018’de Faiz Artırımını 4 Defa Yapabilir!

Amerika Merkez Bankası (FED) toplantısını yarın gerçekleştirecek. Uluslararası piyasaların odağında ise toplantıdan çıkacak olan faiz kararından çok, faiz projeksiyonları yer alacak.

Amerika Merkez Bankası (FED), toplantısını yarın gerçekleştirecek. Faiz artırımı konusunda alınacak karardan çok, uluslararası piyasaların odaklandığı nokta faiz artış politikasındaki işaretler olacak.

Yarın düzenlenecek olan toplantıda 2018 yılının ilk faiz artırımının gerçekleştirilmesi bekleniyor. Faiz oranlarında 25 baz puanlık yukarı yönlü bir hareket bekleyen ekonomistler, aynı zamanda toplantı sonrasında faiz projeksiyonları ile alakalı da bir açıklama yapılacağını bekliyor.

Noktasal grafik olarak tanınan faiz projeksiyonları ile alakalı bir güncellemenin de yarın geleceğini bekleyen ekonomistler, toplantıdan açıklanacak bilgiler arasında faiz projeksiyonlarının yer almasının, faiz artırımını gölgede bırakabileceğini belirtiyor.

2018 Yılında 4 Faiz Artırımı Olabilir!

FED’in alacağı faiz kararlarını yakından takip eden uzmanlar, 2018 yılında faiz artırımının 4’e kadar çıkabileceğini belirtiyor. Yarınki toplantı sonrasında FED’in bir bekleme kararı alacağını düşünen ekonomistler de hatırı sayılır düzeye ulaşmış durumda.

Yarın yapılacak toplantı sonrasında faiz artırımı kararı açıklanması halinde, FED’in 2018 yılı genelinde yapacağı faiz artırımı sayısının 4’e çıkabileceğini belirten ekonomistler, bu konuda herhangi bir engel koyulmayacağına inanıyor. Piyasalar için dört defa faiz artırımının oldukça darbe vurucu olacağını ve fiyatlandırmaların alt üst olacağını belirten uzmanlar, ana beklentilerin yıl genelinde toplam 3 defa faiz artırımı olduğunu belirtiyor.

Uluslararası yatırım bankaları arasında önemli konumlarda yer alan Goldman Sachs ve UBS Securities de, tahminlerini FED’in bu yıl genelinde dört defa faiz artırımı yapacağı yönünde tutarken, bazı uzmanlar da yarınki toplantının bu karar için erken bir tarih olduğunu belirtiyor.