Garanti Bankası’ndan Devrim Niteliğinde Yenilik!

Garanti Bankası adeta devrim yaratacak nitelikteki bir uygulamaya başlıyor. Mobil uygulama ve internet bankacılığına büyük önem veren ve yatırım ayıran banka, şimdi de şubelerindeki dijital dönüşüme başlıyor.

Garanti Bankası şubelerindeki vezneler kalkıyor. Şubelerdeki teknolojik dönüşüm sürecinin başladığını ifade eden Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, mobiliteyi artırdıklarını, sadece şubede değil, her platformda kusursuz hizmet sunmayı hedeflediklerini aktardı.

Türkiye genelinde toplamda 950 adet şubesi bulunan Garanti Bankası, dijtalleşme alanında önemli bir adım atıyor. Tüm şubelerindeki vezne sistemini tamamen kaldırma kararı alan banka, şimdi şubelerindeki tüm çalışanlarına bir iPad tahsisi gerçekleştirerek, işlemlerin bu tabletler üzerinden gerçekleştirilmesine olanak sağlayacak.

Müşterilerin ayakta beklediği klasik vezne sistemini rafa kaldıran banka, para çekme, yatırma, kredi çekme, hesap açma, havale yapma gibi tüm bireysel müşteri hizmetlerinin de artık ayakta vezne sistemi yerine oturarak gerçekleştirilmesi sağlanacak.

Türkiye genelindeki 950 şubenin 70 adetinin dijitalleştiğini, yeniliğin hızlı bir şekilde tüm şubelere yayılamsı hedeflendiği de banka tarafından aktarılan bilgiler arasında yer alıyor. Yapılan bu yenilik ile birlikte banka sektöründe yeni bir dönemin kapılarını aralayan Garanti Bankası, müşterilerin kredi çekme, para yatırma, para çekme, hesap açtırma, kredi kartı başvurusu yapma gibi tüm işlemlerin artık gişe personelleri tarafından gerçekleştirileceğini, gişelerdeki ayakta işlem sisteminin rafa kaldırılarak tüm gişelerde müşterilerin rahat bir şekilde oturması için koltuklara yer verileceğini paylaştı.

Şimdilik 70 adet şubede uygulanan bu uygulamanın, kısa bir süre zarfında Türkiye genelindeki tüm Garanti Bankası şubelerine yaygınlaşması ön görülüyor ve hedefleniyor.