Halkbank Genel Müdürü: 2017’de KGF Destekli En Çok Kredi Veren Banka Olduk

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Bankacılık: Finansın Geleceği başlıklı oturumda konuşma yapan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, faaliyetlerine mikro işletmelerle başladıklarını, şuanda 1 milyon 600 bin esnaf müşterilerinin olduğunu açıkladı.

Arslan: KGF Destekli En Çok Kredi Veren Banka Olduk

KOBİ Bankacılık sektöründe güçlü olduklarını söyleyen Arslan, geçen sene özellikle Kredi Garanti Fonu, teminatlı kerdiler, ekonominin büyümesinde önemli rol oynadığını, geçen sene KOBİ’lere en çok KGD destekli kredi sağlayan banka olduklarını söyledi.

Türk bankacılık sektörünün geçen sene hem KOBİ hem de bireysel bankacılık segmenti üzerinde büyüme gösterdiğini söyleyen Arslan, son birkaç senelik dönemde alt yapı yatırımlarında yavaşlamayı, bankacılık sektörünün proje finansmanlarını önemli oranda tamamladığını düşünüldüğü zaman bu sene ve gelecek senelerde yine KOBİ segmentinin, özellikle de küçük ve orta boy segment, orta boy segmentinde rekabet olacağını beklediklerini, bu kapsamda da sektörün yatırımlarının eskisi gibi buraya aktarılması gerektiğini, Türk bankacılık sektörü olarak KOBİ’lere çok özel ele alıyor olunması gerektiğini söyledi..

Bankacılık sektörü olarak KOBİ’lere dünya pazarlarına açacak yeni uygulamaların geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Arslan, KOBİ’lerin dış ticaretten korkmalarının engellenmesi gerektiğini, onların elektronik ticaret platformlarında ticaret yapmalarının teşvik edilmesi gerektiğini, ürünlerin dünya pazarına açılması gerektiğini söyledi. Bu doğrultuda da Türkiye ekonomisinin büyüyeceğini söyleyen Arslan, servetin artırılması gerektiğini, servet artarsa sektörün sermaye birikiminin de artacağını söyledi.

Halkbank’ın toplam bankacılık işlemlerinin yüzde 95’lik kısmının şube dışı kanallardan yapılıyor hale geldiğini söyleyen Arslan, bankanın dijital işlemleri biraz daha KOBİ tarafına aktarmak istediklerini, bu doğrultuda da çalışmaların olduğunu söyledi.