Halkbank’ın Ocak-Eylül Dönemlerindeki Net Karı 3 Milyar TL

Halkbank’ın 3. çeyrek finansal sonuçları açıklandı.

Açıklanan sonuçlara göre Halkbank‘ın 2017 yılının ilk 9 aylık dönemindeki net karı 3 milyar TL olarak gerçekleşti. Bankanın aktif büyüklüğü incelendiği zaman ise 279,9 milyar TL olduğu açıklandı.

2017’nin bilanço büyülüğü ile 2016 yılının bilanço büyüklüğünün kıyaslamasında yüzde 20,9 oranında artış meydana gelen Halkbank’ın, bu artış oranı ile birlikte bilançosu 279,7 milyar TL’ye çıktı. Aktif büyüklüğü ile de banka Türkiye’nin 5. büyük bankası olarak gerçekleşti.

Aynı dönemdeki bankanın öz kaynakları incelendiği zaman yüzde 13,9 oranında artış meydana geldi. İlk 9 aylık süreçte bankanın net karı ise 3 milyar TL olarak gerçekleşti. Kredilede büyümesini sürdüren Halkbank’ın takibe dönüşüm oranı sektörün altında gerçekleşti. Bu oran yüzde 2,99 olarak açıklandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, tüm finansal sonuçların, Türkiye ekonomisinin yıl sonundaki hedefine sağlam adımlar ile gittiğine işaret ettiğini söyledi.

Türkiye ekonomisinin olumlu tablosunda, KOBİ’lerin kredilere ulaşımında teminat kolaylığı veren Hazine Destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) Kefaleti uygulamasında önemli ölçütte rolü olduğunu söyleyen Arslan, Halkbank olarak önceliklerinin finansal kaynaklarını büyütme, tüm müşterilerine ihtiyaçları doğrultusunda destek olmak olduğunu söyledi. Reel sektörün öncülerinden biri olarak 2017 yılında ilk sırada KOBİ’ler yer almak üzere ticari kredilerde artış sağladıklarını söyleyen Arslan, bunun gurur verici olduğunu, Halkbank’ın her şeyden önce KOBİ Bankası olduğunu, 2017 eylül ayı itibariile KGF kefaletli kredi kullandırımı kapsamında 20 milyar TL’nin üzerine çıkan bankalar arasında ilk sırada bulunduklarını söyledi.