İnternet Bankacılığı Güvenli Midir?

Çağımızın teknolojik olarak büyüme konusunda son derece hızlı bir gelişme olması nedeni ile eskiden hayatımızda olmayan hatta hayalini dahi kuramayacağımız pek çok farklı olanak şimdi son derece kolay şartlar dahilinde elimizde bulunmaktadır. Pek çok kişinin yakinen hatırlayacağı gibi bundan birkaç yıl önce bankalar aracılığı ile yapılacak olan hemen hemen her türlü işlemler için şubelere gitmemiz ve saatlerce sıra beklememiz gerekmekte iken günümüz şartlarında her türlü ihtiyacımızı internet yardımı ile giderme imkanını sahip olmaktayız ve söz konusu olan bu olanağı sağlayan hizmete de internet bankacılığı ismi verilmektedir. Ancak bahsi geçen bu yöntemler yaygınlaştıkça ve insanların paralarını internet ortamı aracılığı ile yönetme eğilimi arttıkça bu durumu istismar etmek isteyen kişilerin sayısı da fazlalaşmakta ve bunun doğal bir sonucu olarak kafalarda “internet bankacılığı güvenli midir?” soruları yer etmektedir.

İnternet Bankacılığı Güvenli Midir?

Bilindiği üzere akıllı cep telefonları, tabletler ya da bilgisayarlar gibi internete bağlanma imkanımız olan cihazlar ile artık oldukça yüklü tutarlardaki paraları yönetme gibi bir imkanımız bulunmaktadır. Bu durum art niyetli insanların dikkatini çekmekte olup söz konusu olan bu uygulama aracılığı ile yapacakları vurgunlar için yol ve yöntemler geliştirmeye çalışmaktadırlar. İnternet bankacılığı işlemlerinde güvenliği sağlayan bizim kullanıcı adımız ve şifremiz olmak ile beraber her ne kadar zor ve hatta tahmin edilmesi imkansız şifreler belirlense de yine kullanılmakta olan belli başlı programlar ile söz konusu kişilerin bunları aşması ve banka hesaplarımızı ele geçirmesi ne yazık ki mümkün olan durumlar arsında yer almaktadır. Bu konuda sıkıntı yaşamış olan kişilerin sayısının da son derece fazla olduğu biline bir durum olmaktadır.

Ancak ülkemizde online bankacılık hizmetlerini devam etmekte olan pek çok banka söz konusu olan problemi aşmak amacı tek kullanımlık şifre uygulaması başlatmıştır. Bu sistem ile bahsi geçen uygulamaya her giriş yapacağımızda yeni bir şifre göndermekte ve bu durum da kötü niyetli kişilerin elini kolunu bağlayan bir durum olmaktadır. Bu sebepten dolayı söz konusu olan uygulamalar güvenilirliğini korumaya devam etmektedir.