İstanbul’a Bank Of China Açılıyor!

Hem ticari hem de stratejik anlamda Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istediklerini söyleyen Çin’in İstanbul Başkonsolosu Qian Bo, dünyanın 7. büyük bankası statüsünde yer alan Bank of China’nın Türkiye’de şube açacağını, bankanın açılışta gövde gösterisi yapacağını söyledi.

2017 yılının başında 300 milyon dolar değerinde sermayeyi Türkiye’ye getiren Bank of China, yakın zamanda İstanbul Levent’te açacağı şubesi ile Türkiye hamlesine start veriyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çin Halk Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosu Qian Bo, Bank of China’nın küresel işlem hacminde dünyanın en büyük 7. bankası statüsünde bulunduğunu, bu bankanın Türkiye’deki ilk şubesi olacağını, Çin’in Chongqing şehri ile İstanbul’un kardeş şehir olmasını istediklerini söyledi.

2013 yılında Devlet Başkanı Xi Jinnping‘in açıklamış olduğu Bir Kuşak Bir Yol Projesi kapsamında Batı bölgelere açılmayı isteyen Çin, İstanbul için de iddialı fikirleri  olduğunu açıkladı. İstanbul, Çin tarafından çok önemsenip, 3 trilyon dolar değerinde de hükümet fon ayırmış durumda.

Türkiye’ye 300 milyon dolar değerindeki yatırım ile giriş yapan Bank of China‘nın  BDDK’ya gerekli olan tüm başvuruları tamamladığını söyleyen Qian Bo, ilk şubelerini de Levent ile Mecidiyeköy arasında açacaklarını açıkladı.

Çin’in doğru adımlar atarak hem dünya ekonomisine katkıda bulunmak hem de küresel barışa destek olmak istediğini söyleyen Bo, İstanbul Başkonsolosluğu olarak söz konusu bölgelerde bulunan belediyeler ile temasları güçlendirdiklerini,Pekin Belediyesi, Şanghay Valiliği ve Tibet Özerk Bölgesi Komitesi’nin İstanbul’u ziyaret ettiğini, İstanbul Emniyet Müdürlüğü heyetinin ise Shanghai’ye gittiğini, iki ülke arasında kardeşlik kurmak istediklerini, 2016 yılında İstanbul’a gelen Çin turist sayısının 155 bin olduğunu, bu rakamların 2018 yılında daha da artmasını beklediklerini söyledi.