Mehmet Şimşek, Mega Bank Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, son zamanlarda gündemde olan Mega Bank hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan’da düzenlenen İslam Kalkınma Bankası İcra Kurulu 42’nci Yıllık Toplantı esnasında farklı temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bankaya üye olan ülkelerin yıllık toplantı esnasında daha güçlü bir destek vermesi amacıyla ortaya çıkartılan vizyonların ve stratejilerin tartışmaya sunulduğunu ve oldukça verimli bir toplantı olduğunu belirtti.

Toplantı sonrasında ikili görüşmelerin yapıldığını aktaran Başbakan Yardımcısı Şimşek, toplantı sonrasında Kuveyt Başbakan Yardımsısı, Kuveyt Maliye Bakanı, Suudi Arabistan Maliye Bakanı ile bir araya geldiklerini belirtirken, aynı zamanda Türkiye’den randevu talep eden bir çok Afrika ve İslam ülkesi olduğunu belirtti.

Görüşmeler esnasında Endonezya Maliye Bakanı ve İslam Kalkınma Bankası Başkanı ile ikili görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Mega Bank ile alakalı olan görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Görüşmelerde Mega Bank’ın gündem maddesi olduğunu belirten Şimşek, sürecin hızlandırılması konusunda olan taleplerini ifade ettiklerini aktardı. Endonezya’nın da Türkiye gibi Mega Bank’a ev sahipliği yapmak istediğini belirten Şimşek, İslam Kalkınma Bankası’nın iki ülkenin kendi arasında karar verme konusunda bir düşüncesinin olduğunu belirtti.

Endonezya’da Maliye Bakanı’nın yeni değiştiğini aktaran Şimşek, Mega Bank ile alakalı Türkiye tarafından sunulan İstanbul’da kurulması beklenen Mega Bank’ın, Ortadoğu’ya, Afrika’ya, Balkanlar’a ve Orta Asya’ya hizmet vermesi konusunda sunulan raporun incelenmesi için zaman talep edildiğini aktardı. Aynı zamanda İslam Kalkınma Bankası Başkanı’nın Mega Bank sürecini hızlandırma eğiliminde olduğunu belirten Şimşek, Mega Bank projesi için Türkiye’nin en başından beri talip olduğunu aktardı.