Merkez Bankası’nın Takasbank Kararı Resmi Gazete’de

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın Takasbank hakkında verdiği karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürülüğe girdi. İstanbul Takas ve Saklama Bankası A. Ş. ‘nin İstanbul A.Ş. kapsamında kurulan BİAŞ Para Piyasası için uygulayacağı Merkezi Karşı Taraf Hizmeti sunma faaliyetlerinin onaylanması için verdiği karar, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank) menkul kıymet mutabakat sistemi işleticiliği faaliyetleri dışında, diğer faaliyetleri yürütme konusunda bilgi içeren karar açıklandı. Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile birlikte; Takasbank artık Borsa İstanbul A.Ş.’nin çerçevesinde kurulan BİAŞ Para Piyasası kapsamında yürüteceği Merkezi Karşı Taraf hizmeti için gerçekleştirilecek faaliyetler için değişikliklere yer verildi.

Alınan Kararın Kapsamı

Alınan bu kararın kapsamında gerçekleştirilecek faliyetler, Takasbank’ın gerçekleştirebileceği hizmetlerin kapsamı için gerekli onayın kararı verildi. Aynı zamanda; menkul kıymet mutabakat sistemi için işletme adında faaliyet izni kapsamına alınan Takasbank’ın bu kararı da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından verilen bu karar; Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun ve Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemlerinin Faaliyetleri Hakkında Yönetmeliğin 17’nci maddesi uyarınca düzenlendiği belirtilerek Merkez Bankası tarafından açıklandı. Türkiye Cumhuriyetei Merkez Bankası, İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş.’nin Borsa İstanbul Anonim Şirketi dahilinde hizmete sunulan BİAŞ Para Piyasası için yürütülecek olan Merkezi Karşı Taraf hizmeti için sunma faliyetlerinin onayına ilişkin verdiği karar, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş oldu. Detaylar, Merkez Bankası tarafından duyuruldu.