Toplantı Öncesi Dolar 4,75’e Geriledi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından yarın gerçekleştirilecek olan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesinde dolar Türk Lirası paritesi 4,75 seviyesinin altına geriledi. Dolar diğer tüm para birimlerine karşı değer kaybı yaşadı. Bu destekle birlikte yeni haftaya pozitif seyir izleyerek başlangıç yapan Türk Lirası, diğer tüm gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine göre güçlü performans sergiledi.

Dolar/Türk Lirası Paritesi Düştü

Türk Lirası dolar karşısında yeni haftaya yüzde 1,15 oranında değer kazancıyla başlangıç yaptı. Bu yükseliş diğer tüm gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinden daha yüksek oldu. Türk Lirasından sonra yüzde 0,57’lik artışla Rus Ruplesi ve yüzde 0,21 ile de Güney Kore wonu yer aldı.

Dolar Türk Lirası paritesi bugünün ikinci yarısında 4,7469 seviyesini gördü. Bu seviyeyle de son 2 haftalık sürecin en düşük seviyesini görmüş oldu. Bugün saat 14.45’ten sonra ise bir önceki kapanışına göre yüzde 1,17 oranında düşüş yaşayan Dolar TL paritesi 4,7510 seviyesinde kendini dengeledi. Aynı dakikalarda sterlin Türk Lirası paritesi yüzde 0,78 oranında düşüş yaşayarak 6,2469 seviyesinden, avro Türk Lirası paritesi ise yüzde 0,87 oranında düşüş yaşayarak 5,5692 seviyesinden işlem görmeye başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Analistler, ABD Başkanı Donald Trump’ın FED Faiz artırımlarını eleştirmesinden, doların diğer para birimlerin karşısındaki değer kaybı yaşamasına sebep olduğunu, yarın piyasaların Merkez Bankası’nın faiz artırımı beklentisi içinde olduğunu, bu kapsamda da dolar Türk Lirası paritesindeki değer kaybının hızlandığını söylediler.