Şekerbank’tan 9 Ayda 76.3 Milyon TL Net Kar

Şekerbank’ın bu yılın 3. çeyrek dönemindeki net karı 25.7 milyon lira olarak açıklandı. Bankanın 2017’nin Ocak ile Eylül dönemleri arasındaki net dönem karı ise 76.3 milyon lira olarak açıklandı.

Şekerbank‘ın açıklamış olduğu 30 Eylül tarihli konsolide olmayan mali tabloları incelendiği zaman, bu yılın Ocak ile Eylül dönemleri arasındaki toplam kredi hacmi 2016 yılının aynı dönemleri ile kıyaslandığında yüzde 19 oranında artış meydana geldi. Bu artış ile birlikte Şekerbank’ın toplam kredi hacmi 19,4 milyar TL’ye yükseldi. Bankanın aynı dönem itibari ile aktif  büyüklüğü incelendiği zaman senelik bazda yüzde 23 oranında artış meydana geldiği görülmekte. Bu artış ile bankanın yılın ilk dokuz aylık döneminde aktif büyüklüğü 28 milyar TL’nin üzerine çıktı.

Tabana yaygın mevduat hacmini güçlendirmesini sürdüren Şekerbank, 30 Eylül tarihi itibarindeki solo bilanço verilerine göre mevduat hacmi geçen seneye göre yüzde 23 oranında arttı ve bu artış ile de 18,2 milyar TL’ye çıktı. Yine eylül dönemi sonu itibari ile bankanın toplam özkaynaklarına bakıldığında 2,6 milyar TL’ye çıktığı görülmekte.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, KOBİ ve tarım bankacılığı alanında çok geniş bir müşteri portföylerinin bulunduğunu, bu alanda uzmanlıklarının çok iyi olduğunu, merkezlerinde bulunan KOBİ ve tarım kredilerinin temel öncelikleri olmayı sürdürdüklerini, ilk dokuz aylık süreçte KOBİ ve tarım kredilerinin toplam kredileri içide yaklaşık olarak yüzde 50’lik payını koruduklarını söyledi.

Şekerbank kuruluş misyonu çerçevesine tarımın finansmanı çerçevesinde küçük üreticilere destek vermeye devam ettiklerini söyleyen Taze, toplam kredi portföyünün yüzde 11’lik kısmının tarım kredilerinden oluştuğunu, bu kredileri kullananların da küçük üreticiler ile çiftçi aileler olduğunu söyledi.