TSKB Net Karı 491 Milyon Lira

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ’nin bu yılın ocak ile eylül dönemleri arasında toplam net karı 491milyon lira olarak açıklandı.

Bu yılın ocak ile eylül dönemleri arasında TSKB’nin toplam aktif büyüklüğü yüzde 51 oranında yükseldi. Bu yükselişle de 43,6 milyar Türk Lirası seviyesine ulaştı. Bankanın söz konusu süreçte kredi protföyü incelendiği zaman 33,6 milyar Türk Lirası seviyesine çıktığı dönem net karının ise 491 milyon Türk Lirası olduğu açıklandı.

Bankanın öz kaynakları incelendiği zaman yüzde 10 oranında yükseldiği, bu yükselişle de 3,9 milyar Türk Lirası seviyesine ulaştığı açıklandı. Senelik olarak yüzde 17,6 oranında öz kaynak getiri oranı olan TKSB’nin aktif getiri oranı ise yüzde 1,8 olarak açıklandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TSKB Genel Müdürü Suat İnce, bankanın özel sektörü yatırımlarına destek verdiğini, bu destekle de ülke ekonomisine destek vermeyi devam ettirdiğini, bu yılın ilk 9 aylık döneminde uluslararası kuruluşlardan özel sektöre kullandırmak için 600 milyon dolar değerinde yeni kaynak sağladıklarını, ilk yarı dönemde Dünya Bankası’ndan 400 milyon dolar değerinde kaynak temin ettiklerini, bu kaynak sonrasında ise 3. Çeyrek dönemde ise küresel çapta Asya Altyapı Yatırım Bankası ile ilke imza attıklarını ve 200 milyon dolar değerinde kredi anlaşması yaptıklarını söyledi.

Krediyi yenilenebilir enerji, ulaşım, atık su yönetimi, enerji verimliliği, enerji iletimi ve telekomünikasyon yatırımlarının finansmanında kullanacaklarını söyleyen İnce, AIIB’in küresel çapta ilk defa özel sektör yatırımlarına aktarılması için kredi verdiğini, Türkiye’ye finansman kaynağı getirdikleri için gurur duyduklarını söyledi.