Türk Eximbank İrtibat Bürosu Sayısı 14’e Çıkacak!

Türk Eximbank 6 Eylül 2018 tarihinde Erzurum’da açılışını yapacağı irtibat bürosu ile toplam irtibat bürosu sayısını 14’e çıkaracak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, göreve başladığı dönemde ihracatçılara direkt ve yerinde hedef belirlediklerini, bu kapsamda da ilk olarak tanıtım çalışmalarına başladıklarını ve ihracatçılarla sık periyotlarda bir araya geldiklerini söyledi.

İrtibat Bürosu Sayısı 14’e Çıkacak

Tanıtım çalışmaları devam ederken bankanın şubeleşme kapsamında ihtiyacının olduğu altyapı değişikliklerinin oluşturulduğunu söyleyen Yıldırım, yapılan değişiklerin devamında geçen sene 8 şube açtıklarını, bu sene de 1 şube açıklarını ve toplam şube sayılarını 12’ye çıkarttıklarını söyledi. İhracat potansiyelinin bulunduğu bölgelerde irtibat ofislerinin açılışlarının devam ettiğini söyleyen Yıldırım, bunun sonucunda geçen sene 5 adet, bu sene ise 7 adet irtibat bürosu açacaklarını toplam sayının ise 14’e çıkacağını, ocak ile temmuz dönemleri arasında bankanın Aydın’da yapılan 407,5 milyon dolar değerindeki ihracatın 103 milyon doları için finansman sağlandığını söyledi. Bunların yanı sırada Aydın’da verilen desteklerde yararlanan ihracatçı sayısının 1 senelik süreçte yüzde 72 oranında yükseldiğini söyleyen Yıldırım, yine aynı dönemler arasında Tekirdağ ihracatının geçen seneye kıyasla yüzde 15 oranında artış gösterdiğini söyledi.

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ile imzalanacak olan protokol kapsamında Erzurum irtibat ofisinin 17şehirdeki ihracatçı firmalarının Türk Eximbank işlemlerini yapacağını söyleyen Yıldırım, bunun sonucunda da pek çok şehirde ihracatçıların başvurularının ve finansman işlemlerinin çok daha hızlı bir şekilde yapılabilineceğini söyledi.