Türk Eximbank Genel Müdürü: Düzenli İhracat Yapan Tüm Şirketlerle Çalışmak İstiyoruz

Başkent OSB Bölge Müdürlüğü’nde Türk Eximbank’ın kredi, sigorta ve garanti programları kapsamında gerçekleştirilen toplamda bankanın Genel Müdürü Adnan Yıldırım açıklamalarda bulundu.

İhracat Kredilerinin Yarısını Türk Eximbank Kullandırıyor

Toplamda 10 bin 128 ihracatçı firma ile birlikte çalıştıklarını bildiren Yıldırım, hedeflerinin düzenli olarak ihracat yapan 15 bin şirketin hepsiyle çalışma olduğunu bildirdi.

Türk Eximbank olarak yapılan ihracatların yüzde 25’lik kısmına destek sağladıklarını söyleyen Yıldırım, Türkiye geneli ihracatçılara verilen kredilerin yarısını da kendilerinin verdiğini bildirdi.

“46 Milyar Dolar Destek Verilecek”

İhracat sigortası alanında Türkiye’nin en büyük kurumunun Türk Eximbank olduğunu söyleyen Yıldırım, bu sene ihracatçılara verilecek destek rakamlarını açıkladı. Söz konusu rakamın 46 milyar dolar değerinde olduğunu bildiren Yıldırım, Yeni Ekonomi Programı’nda bankanın şube sayısının yükseltilmesiyle birlikte diğer tüm beklentilerin bulunduğunu, bankanın yurt genelindeki şube sayısının 12 olduğunu, toplamda da 14 tane irtibat bürosunun bulunduğunu söyledi.

Türk Eximbank müşteri sayısının kendileri için son derece önem arz ettiğini bildiren Yıldırım, bunun aynı zamanda önemli bir gösterge olduğunu, toplamda birlikte çalıştıkları ihracatçı sayısının 10 bin 128 olduğunu, ülke genelin bulunan ihracatçı şirket sayısının ortalama 70 binden fazla olduğunu söyledi. Şirketlerin 3 sene peş peşe ihracat yapıp yapmadıkları ele alındığında sayının 15 bine düştüğünü söyleyen Yıldırım, kendi hedeflerinin ise her sene düzenli olarak ihracat yapan şirketlerin hepsiyle çalışmak olduğunu bildirdi.