Türkiye İş Bankası 93 Yaşında

Türkiye İş Bankası bugün 93. yaşına girdi. 93. Kuruluş yıldönümü sebebi ile açıklama yapan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Cumhuriyet’ten 1 sene sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan bankanın yüzyıla yaklaştığını,  Türkiye İş Bankası’nın tarihinin müthiş bir  başarı hikayesi olduğunu ifade etti.

Türkiye İş Bankası’nın kurulduğu günden bugüne kadar hem yaygınlaşma anlamında hem de büyüme bakımında bankanın önemli ölçütte başarılı faaliyetler gösterdiğini söyleyen Genel Müdür Adnan Bali, yalnızca bankacılık sektöründe fonksiyon yüklenmediğini, aynı zamanda sanayileşme alanında, kültürel faaliyetlerde, sosyal sorumluluk ile ilgili her alanda faaliyet gösterildiğini, bankanın önemli ölçütte değerler kazandığını ve kazanmaya da her zaman devam edeceğini söyledi.

Adnan Bali: Her Kurumun İşleyişi ve Her İnsanın DNS’sı Gibi Türkiye İş Bankası’nında Kendine Özel Çalışma Tarzı Var

Bankanın bugünkü bilançosunun 340 milyar TL değerinin üzerinde olduğunu, 40 milyar TL değerinde ise özkaynak büyüklüğüne sahip olduğunu söyleyen Adnan Bali, bu rakamların geniş kesimlerde düşünüldüğü zaman çok önemli olduğunu, yaygın mahiyette olduğunu, Türkiye İş Bankası’nın çok farklı bir iş bakışı olduğunu, iş yapma tarzının değişik olduğunu söyledi. Her kurumun kendine özel işleyiş, her insanın DNA’sının farklı olduğu gibi Türkiye İş Bankası’nın da farklı bir yapısının olduğunu ifaden eden Adnan Bali, 93 senedir hep bu yönde faaliyet gösterdiklerini, hem halka hem de Türkiye ekonomisine, istihdama finansman desteği verdiklerini, bu desteği hep sürdürdüklerini, bununla da gurur duyduğunu ifade etti.

Adnan Bali, yakın zamandaki ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladıklarını anımsattı. Bu sonuçlara göre bu sene belirlenen iş programındaki hedefler doğrultusunda  2017’nin ilk yarısında çoğunu gerçekleştirdiklerini söyleyen Bali, yüzde 14 seviyesinin üzerinde sermaye yeterlilik rasyosu hedeflediklerini, şuanda yüzde 16,5’lik kısmı tamamladıklarını, yüzde 13 ile 13 arasında da kredi büyümesi hedeflediklerini ve bunun yüzde 10’unun tamamladıklarını ifade etti. Bali, kısacası öngördükleri tüm büyümeleri bu yılın ilk yarı döneminde gerçekleştirdiklerini açıkladı.