Vakıf Katılım Bankası’ndan En Yüksek Tutarlı Kira Sertifikası İhracı!

Vakıf Katılım Bankası’nın iştiraki olan Vakıf Varlık Kiralama A.Ş. aracılığı ile Türkiye’de bugüne kadar yurt için piyasalarda biten en yüksek meblağlı kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi.

2016 yılının Şubat döneminde Vakıfların paylaşım kültürleri ile birlikte kamunun da gücünü birleştirerek katılım bankacılığına yeni bir soluk getirme amacı ile hizmete başlayan Vakıf Katılım Bankası, iştiraki olan Vakıf Varlık Kiralama tarafından toplamda 350 milyon Türk Lirası değerinde üçüncü kira sertifika ihracını yaptı. Vakıf Katılım’ın yapmış olduğu bir ihraç ile birlikte yurt içindeki yatırımcılar kapsamında en yüksek meblağlı Kira Sertifikası ihracı olmak özelliği barındırıyor.

Söz konusu ihraç 29 Ağustos 2017 Cuma günü gerçekleştirilmişti. Bu ihraç ile Vakıf Katılım Bankası, 350  milyon Türk Lirası değerinde yeni kaynak almış oldu. 94 gün vade süreli olan ihracın satışı ise yine o gün içinde tamamlanmıştı. Ayrıca, söz konusu ihraç, 21 Nisan 2017 tarihinden Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) alınmış olan 2 Milyar Türk Lirası değerindeki ihraç tavanına ilişkin olarak nitelikli yatırımcılara  tahsisli satış olarak yapıldı.

Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü Açıklama Yaptı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Vakıf Katılım Bankaıs olarak hızlı bir şekilde şube ağını artırmaya çalıştıklarını, bireysel müşteriler ile birlikte KOBİ müşterilerinin tüm finansal ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni yaptıklarını, fonlama kaynaklarının çeşidi artırmaya çalıştıklarını söyledi. Fonlama kaynağını çeşidi artırmak için ise yapılan çalışmalara sürekli yön verdiklerini söyleyen İkram Göktaş, tüm bunların sayesinde başarıla imza attıklarını ifade etti.