Ziraat Katılım Bankası’ndan 98,5 Milyon Lira Kar

Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir, 2017 yılının üçüncü çeyrek dönemi kapsamında açıklamalarda bulundu.

Küresel finans piyasalarında meydana gelen dalgalanmalara rağmen Türkiye ekonomisinin göstergelerinin güçlü olduğunu söyleyen Özdemir, ülke ekonomisinin 2017 yılının 3. çeyrek dönemde yeni Hazine Kefaletli Kredi Garanti Fonu (KGF) gibi önemli orana etken mali teşvikler ile yüksek oranlı harcamaların etkisi ile birlikte güçlü görünümünü sürdürdüğünü, planlanan yeni reformlar ile birlikte bu yılın sonunda OVP hedefinin üzerinde büyüme yaşanacağını öngördüklerini söyledi.

Ziraat Katılım Bankası‘nın bu yılın 3. çeyrek döneminde nakdi finansmanda 9,5 milyar TL’ye ulaştıklarını söyleyen Özdemir, gayri nakdi finansmanda ise 5,5 milyar TL’ye ulaştıklarını, toplam fon kullandırım büyüklüğü ise geçen yıla oranla yüzde 67 oranında yükseldiğini, bu yükseliş ile 15,1 milyar TL’ye çıktığını söyledi.

Toplanan fonların geçen yılın sonuna oran ile yüzde 53 oranında yükseldiğini söyleyen Özdemir, 8,6 milyar TL’nin üzerine çıktığını söyledi. Aktiflerini yıl sonu ile karşılaştıran Özdemir, yüzde 51 oranında yükseldiğini, bu yükseliş ile 12 milyar TL’nin üzerine çıktığını ve öncü katılım bankası olma vizyonu ile büyümesini devam ettirdiğini söyledi. Geçen sene şube ağını büyütme kapsamındaki katlanılan sabit sermaye harcamalarının azalması ile birlikte bankanın bu senenin 3. çeyrek döneminde 98,6 milyon TL değerinde kar düzeyine çıktığını söyleyen Özdemir,  kira sertifikası ihracı gerçekleştirmek isteyen kurumsal şirketler ile bu tür alanlara yatırım yapmak isteyen yatırımcıların isteklerini karşılamak için çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.