Katılım Bankalarının Net Karları Açıklandı!

Türkiye’de katılım bankacılığı alanında faaliyet gösteren bankaların net karları, öz kaynakları, aktif büyüklükleri açıklandı. Açıklanan verilere göre, geçen yılın sonunda bir önceki yılın sonuna kıyasla en fazla net kar artışı yaşanan banka Vakıf Katılım Bankası olarak açıklandı.

Katılım Bankalarının toplam net karı aynı dönemlerin kıyaslamasında yüzde 78,2 oranında arttı ve 1 milyar 584 milyon TL’ye yükseldi. Bankaların konsolide olmayan aktif büyükleri yüzde 20,5 oranında arttı ve 159 milyar 993 milyon TL’ye çıktı. Yine bankaların toplam öz kaynaklarının büyüklükleri de yüzde 18,7 oranında artarak 13 milyar 645 milyon liraya yükseldi.

En Fazla Net Kar Artışı Vakıf Katılım Bankası’nda!

Katılım Bankaları arasında en fazla net kar artışı yaşan banka yüzde 626,4 ile Vakıf Katılım Bankası oldu. Söz konusu bankanın takibinde ise Ziraat Katılım ile Türkiye Finans bulundu. Net kar artışları ise sırası ilce yüzde 418,1 ilce yüzde 26,7 oldu.

Katılım Bankaları arasında en fazla net kara sahip olan banka ise Kuveyt Türk Katılım Bankası oldu. Kuveyt Türk’ün net karının net karı ise 673 milyon 991 bin lira olarak açıklandı. Söz konusu bankanın devamında ise Türkiye Finans Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası bulunmaktadır. Sırası ile net karları ise 375 milyon 360 bin TL, 237 milyon 93 bin TL, 158 milyon 902 bin TL, 138 milyon 132 bin TL.

Kuveyt Türk Katılım Bankası ise katılım bankaları arasında en fazla aktif toplamı olan banka olarak kayıtlara geçti. Söz konusu rakam 57,1 milyar TL olup, bu bankanın devamında ise Türkiye Finans, Albaraka Türk, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım yer aldı.